Signe mixt a Wall Street després de les pèrdues dels darrers dies

La renda variable nord-americana es continua comportant pitjor que l'europea

Per

Bolsamania | 20 gen, 2023

Actualitzat : 16:10

Wall Street cotitza aquest divendres amb signe mixt després de les pèrdues de les dues darreres jornades, que han allunyat l'S&P 500 de la seva principal resistència tècnica, la mitjana de 200 sessions, que ara passa pels 4.000 punts, aproximadament.

Sense comptar aquesta jornada, el Dow Jones ha baixat més del 3,6% i va camí de tancar la pitjor setmana des del setembre del 2021, mentre que l'S&P 500 cedeix un 2,5% i el Nasdaq, més del 2%. La renda variable nord-americana continua comportant-se pitjor que l'europea, a causa de la previsió que la pujada de tipus feta per la Reserva Federal (Fed) per contenir la inflació provoqui una recessió als propers trimestres.

LA FED NO HA ACABAT DE PUJAR TIPUS

En aquest sentit, el president de la Fed de Nova York, John Williams, ha explicat que “està clar que la política monetària encara té més feina per fer per reduir la inflació a la nostra meta del 2% de manera sostinguda”.

Williams ha afegit que "restaurar l'estabilitat de preus és essencial per aconseguir la màxima ocupació i preus estables a llarg termini, i és fonamental que mantinguem el rumb fins que acabem la feina".

Recordem que la propera decisió sobre els interessos es publicarà l'1 de febrer. El consens espera que les pujades de tipus es redueixin fins a 25 punts bàsics, xifra que elevarà el preu del diner als EUA fins al 4,5%-4,75%.

Per part seva, la Fed ja ha anticipat que el seu objectiu és elevar-lo lleugerament per sobre d'aquest nivell, fins al 5,25%, i mantenir-lo-hi durant un temps fins a comprovar que la inflació queda sota control. Això implicaria dues pujades més de 25 punts bàsics al març i maig abans de finalitzar el seu enduriment monetari.

EMPRESES: PUJADES PER NETFLIX I ACOMIADAMENTS A GOOGLE

A nivell empresarial, Netflix puja amb força després de superar previsions ahir a la nit amb els resultats trimestrals i anunciar la sortida del seu conseller delegat i fundador, Reed Hastings.

En negatiu, les accions de la minorista Nordstrom baixen després que l'empresa hagi reduït la previsió de guanys, a causa d'unes febles vendes nadalenques. Això, a més, afecta altres companyies del sector, com Macy's, Kohl's i Dillard's.

A més, Google, filial d'Alphabet, ha anunciat l'acomiadament de 12.000 treballadors a nivell mundial, el 6% de la plantilla; i se suma així a l'onada d'acomiadaments que s'està produint al sector nord-americà de la tecnologia.

En altres mercats, el petroli West Texas avança un 0,2% (80,55 dòlars) i el Brent repunta un 0,5% (86,62 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,1% (1,0837 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,4% (1.931 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja al 3,43% i el bitcoin cedeix un 0,6% (20.967 dòlars).

Últimas noticias