Signe mixt a Wall Street amb el focus sobre la inflació i la Reserva Federal

Els resultats empresarials també centraran l'atenció del mercat

Per

Bolsamania | 09 abr, 2024

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimarts després de finalitzar la sessió de dilluns sense tendència definida i a mesura que els inversors centren la seva atenció en la dada estrella de la setmana: l'IPC del març, que marcarà l'esdevenir de la política monetària de la Reserva Federal (Fed).

"Els inversors estan a l'espera de conèixer les xifres de la inflació del març als EUA. Hi ha certa por que aquesta variable hagi tornat a repuntar aquest mes, cosa que es veu reflectida en el comportament negatiu dels preus dels bons, que continuen caient, mentre que els seus rendiments, igual que a Europa, novament s'acostaven o marcaven màxims anuals", analitzen des de Link Securities.

Per als experts de Bankinter "aquesta setmana començarà demà dimecres amb la inflació nord-americana, continuarà dijous amb el BCE i tancarà divendres amb les xifres dels primers bancs nord-americans. Però dilluns i dimarts com si no existissin".

PENDENTS DE LA INFLACIÓ I LA FED

Diversos membres de la Reserva Federal com Loretta Mester (Fed de Cleveland), Neel Kashkari (Fed de Minneapolis), Lorie Logan (Fed de Dallas) o Raphael Bostic (Fed d'Atlanta) han refredat les expectatives del mercat respecte a les baixades de tipus i han mostrat la seva preocupació perquè la inflació no baixa tan ràpid com s'esperava.

Per això, l'Índex de Preus al Consumidor (IPC) del març, que es coneixerà aquest dimecres, serà clau per al banc central dels Estats Units. El consens espera un repunt a la taxa general fins al 3,4% des del 3,2% del mes anterior, com a conseqüència de l'alça del preu del cru, mentre que per a la variable subjacent es preveu una modesta caiguda al 3,7% enfront del 3,8% del febrer.

Els preus de producció, que es publicaran dijous, també donaran més informació sobre les pressions inflacionistes, i, de la mateixa manera, es projecta un fort repunt fins al 2,3% al tercer mes de l'any, des de l'1,6%.

Així mateix, el focus del mercat estarà posat sobre les actes de l'última reunió de FOMC, que es publicaran dimecres, en què el més interessant serà comprovar quant suport té al si del comitè la possibilitat de començar a baixar les taxes oficials al juny.

ARRENCA LA TEMPORADA DE RESULTATS

L'atenció dels inversors també estarà posada a l'inici de la temporada de resultats que, com és tradició, inauguren els grans bancs dels EUA.

D'aquesta manera, divendres rendiran comptes JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo i BlackRock, per als quals el consens estima un primer trimestre positiu gràcies a la pujada dels tipus d'interès.

"Si la temporada confirma que les empreses segueixen mostrant-se optimistes amb relació a l'esdevenir dels seus negocis, ja que esperen que les economies vagin a més durant la resta d'exercici, els mercats de valors podrien continuar pujant. Una temporada de resultats 'pitjor' del que s'esperava, no obstant, podria obrir la porta a una correcció en aquests mercats, els quals, després de cinc mesos d'alces consecutives, estan una mica sobrecomprats", subratllen a Link Securities.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

L'S&P 500 es manté cotitzant al voltant dels màxims de tots els temps que va dibuixar, a finals de març, als 5.264 punts.

Tot i això, "dijous passat, vam poder veure un envolupant baixista que ens fa ser prudents a curt termini. Aquesta és una figura baixista que, sumant als alts nivells de sobrecompra que podem veure en la seva sèrie diària de preus, ens podria estar mostrant la possibilitat d'una correcció", valora César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

El primer nivell de suport important és als 5.100 punts. "Atents al seu comportament en aquest nivell de preus. Si els perd, el més normal és que puguem acabar veient una extensió de les caigudes fins als mínims del buit alcista que va deixar, el 22 de febrer passat, als 4.981 punts. Per a dalt el primer nivell de resistència es troba als 5.264 punts, màxims històrics", afegeix Nuez.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Tesla segueix acaparant els titulars després d'arribar a un acord per resoldre una demanda per un accident ocorregut als Estats Units el 2018, en què va morir el conductor d'un Model X mentre feia servir el pilot automàtic. La companyia puja un 2% a la sessió.

També pugen els títols d'Alphabet, la matriu de Google, (+2%) després de presentar aquest dimarts els seus nous xips personalitzats Axion, que fan servir tecnologia Arm i que estaran disponible per als clients de Google Cloud a finals d'aquest any, detallat la companyia en un comunicat.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,21% (86,27 dòlars) i el Brent avança un 0,03% (90,42 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,19% (1,0879 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,98% (2.374 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,376% i el bitcoin perd un 2,20% (70.204 dòlars).

Últimas noticias