Sabadell planteja el tancament de 320 oficines i la conversió d'altres 172 en caixes avançades

Fins ara, ja s'ha abaixat la persiana a 105 locals

Per

Europa Press | 07 set, 2021

El pla de Sabadell respecte a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) al qual li va posar xifres la setmana passada planteja el tancament de 320 oficines més de la conversió d'altres 172 en caixes avançades, segons han informat fonts pròximes a la negociació de la direcció amb els sindicats.

Aquesta reconfiguració de la xarxa afectarà, de manera que se sap fins al moment, el 31% de les oficines de l'entitat a Espanya, acomiadant el 12,5% de la plantilla, xifra que es tradueix en 1.900 treballadors que sortiran, sobretot, dels locals del banc així com del departament servicing. Aquestes dues branques concentraran el 85% de l'ERO.

D'aquestes xifres, i segons el que han facilitat les fonts properes a les negociacions, ja s'han dut a terme 105 tancaments al juliol i 27 conversions, de manera que se'n tancaran 215 durant els propers mesos i se'n reconfiguraran 145. Les caixes avançades seran locals amb caixers així com serveis bàsics.

Segons ha pogut saber Europa Press, Banc Sabadell fonamenta aquest procediment en la recerca de major rendibilitat, prevista al seu pla estratègic de 2021-2023. En aquest pla, l'entitat assenyalava que continuaria amb el seu esforç en la contenció i reducció de costos derivats de la transformació del model de negoci, l'automatització i la simplificació de processos, i recollia l'objectiu de reduir 100 milions d'euros en costos.

L'entitat justifica l'aplicació de l'ERO a les caigudes del marge i de la rendibilitat sobre fons propis (ROE), que al tancament de juny era del 3%.

CCOO assenyala que Sabadell ha lliurat a la representació dels treballadors un informe tècnic durant la reunió i l'assessor extern de l'entitat ha explicat les motivacions de l'ERO, tot i que el sindicat indica que ha rebutjat "totes les explicacions donades" i afirma que ha d'estudiar l'informe per contrastar la informació i fer "contrapropostes".

Últimas noticias