Renta 4 preveu un augment de la volatilitat a la borsa que generarà oportunitats

Els analistes de l'entitat creuen que al llarg del 2023 veureM un sòl definitiu als mercats

Per

Bolsamania | 14 des, 2022

Actualitzat : 12:42

La primera meitat del 2023 portarà un període de volatilitat a la borsa que pot ser propici per aprofitar i comprar. Així ho veuen els analistes de Renta 4, que estimen que al llarg de l'any veurem un sòl definitiu als mercats. "Cal començar l'any defensius".

"Esperem un increment de volatilitat en borsa que donarà oportunitats de compra", asseguren al seu últim informe sobre 'Estratègia per al 2023', cosa que es produirà a la primera part del 2023 davant una major restricció monetària i el seu impacte en cicle i els BPA de les empreses. "Creiem que veurem millors punts d'entrada".

A més, han avançat que, al llarg de l'any, les borses marcaran un sòl definitiu, atès que els mercats solen tocar aquest fons uns mesos abans del final de la recessió, segons ha explicat la directora d'anàlisi i estratègia de Renta 4 Banco, Natalia Aguirre.

En concret, el sòl definitiu a les borses es produirà quan es confirmi una moderació substancial en la inflació que permeti als bancs centrals pensar a tornar a una posició neutral des de restrictiva (no una volta a tipus zero o negatius) que possibiliti una millora de expectatives sobre el cicle i els resultats empresarials, ha assenyalat.

La companyia ha detallat uns suports i uns riscos. Pel que fa als suports, apunten uns tipus reals molt negatius malgrat les pujades, una reducció permanent d'inflació que es tradueixi en fre a les pujades de tipus, una recessió suau i limitada en el temps, resiliència de BPA, reobertura consistent de la Xina, la fi de les sancions a Rússia, l'elevada liquiditat en carteres i la infraponderació en renda variable.

Tot i això, Aguirre considera més important centrar-se en els riscos, com la situació geopolítica, el tensionament de polítiques monetàries més intens i ràpid del previst davant una inflació que no cedeix, una recessió intensa i duradora, caiguda dels BPA superior al previst, rebrots de Covid que impedeixin la reobertura xinesa i el Japó amb el seu elevat deute i el seu risc en cas de canvi en política monetària davant el repunt de la inflació.

Tot i que l'entitat reconeix que prefereix la borsa nord-americana a l'europea, a mitjà termini creu que aquesta darrera té més potencial. Respecte a la borsa espanyola en concret, Renta 4 ha fixat el nivell objectiu de l'IBEX 35 a 10.961 punts, amb una recomanació sobre l'índex de sobreponderar.

D'altra banda, sobre les divises, malgrat el manteniment d'un dòlar fort a curt termini, esperen una apreciació gradual de l'euro als 1,10USD/EUR a mitjà termini, quan es percebi el canvi de signe en la política monetària de la Fed i es redueixi l'aversió al risc de manera consistent.

Últimas noticias