Rebot moderat a Wall Street després del respir de dilluns i a l'espera de més referències

La renda variable nord-americana es manté a prop de màxims històrics

Per

Bolsamania | 26 mar, 2024

Actualitzat : 16:19

Wall Street cotitza amb un rebot moderat després del tancament lleugerament baixista de dilluns. La renda variable nord-americana es manté a prop de màxims històrics mentre espera més referències al llarg dels propers dies.

Durant la jornada d'aquest dimarts, s'han publicat les comandes de béns no peribles, que han millorat les previsions, i l'índex de preus d'habitatge CaseShiller-20, que ha repuntat un 0,1% al gener, per sota del 0,2% esperat.

També s'ha conegut l'índex de confiança del consumidor dels Estats Units, que elabora la Conference Board, i que ha caigut lleugerament al març, fins a 104,7 punts des dels 104,8 registrats al febrer. L'indicador ha empitjorat les estimacions del consens, que esperava que s'ubiqués en 106,9 unitats.

Tot i que, com diuen els experts de Bankinter, "el més rellevant arribarà divendres amb el deflactor del consum (PCE) nord-americà", la mesura favorita d'inflació de la Reserva Federal. No obstant, aquesta referència no serà descomptada fins dilluns que ve, ja que les borses occidentals tancaran les portes per Divendres Sant.

"El risc és que el PCE repunti i deixi al mercat fred. Mentrestant, el més lògic és que les borses segueixin immerses en aquesta fase de consolidació. Sense pujades ni caigudes significatives", indiquen aquests analistes.

MISSATGES CONTRAPOSATS DE LA FED

Pel que fa a la política monetària de la Fed, dos dels seus membres van enviar missatges contraposats aquest dilluns. El president de la Fed d'Atlanta, Raphael Bostic, va reiterar la previsió que la inflació i l'economia es reduiran gradualment, i que la Fed podria dur a terme una sola retallada de tipus d'interès el 2024, ja que pot ser pacient si l'economia suporta l'elevada inflació

"A més, Bostic ha dit que la Fed intenta evitar la volatilitat que pot propiciar la reducció del seu balanç, i per això el banc central podria alentir el ritme de disminució del mateix al llarg de l'any", destaquen els experts de Link Gestión.

Per contra, Austan Goolsbee, president de la Fed de Chicago, va dir que espera tres retallades el 2024, però va advertir que rebaixar els tipus massa aviat podria ser perjudicial.

LA IMPORTÀNCIA DELS BENEFICIS EMPRESARIALS

A nivell estratègic, els analistes de JP Morgan han comentat que “per justificar les valoracions actuals de la renda variable, haurem de veure també almenys certa acceleració dels beneficis”.

Segons la seva opinió, "si els bancs centrals es mostren més moderats del previst, però sense que això vagi acompanyat de decepcions en el creixement, els múltiples actuals de les accions es podrien defensar".

REFERÈNCIES DESTACADES

En altres notícies destacades, les accions de Trump Media & Technology Group (TMTG), la matriu de Truth Social, la plataforma impulsada per Donald Trump, es disparen a prop del 40% després de començar a cotitzar al Nasdaq aquest dimarts sota el símbol 'DJT', després de completar la fusió amb la SPAC Digital World Acquisition.

A més, les accions d'AP. Moeller-Maers cedeixen un 3% aquest dimarts a la borsa després que l'empresa confirmés que va noliejar el vaixell que va xocar contra un pont a Baltimore, els Estats Units, i va provocar-ne el col·lapse.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,1% (86,84 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,12% (1,0849 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,63% (2.212 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,263% i el bitcoin cedeix un 0,25% (70.670 dòlars).

Últimas noticias