Rebot destacat a les borses asiàtiques que segueixen l'estela de Wall Street

Després de la pujada de tipus menor del previst del Banc d'Austràlia

Per

Bolsamania | 04 oct, 2022

Rebot destacat a les borses asiàtiques, que han seguit l'estela alcista de Wall Street, que va tancar aquest dilluns amb forts avenços. Aquest dimarts han destacat sobretot les compres a l'índex ASX 200 australià, que s'ha disparat a prop del 4%.

Una de les notícies destacades del dia ha estat que el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) ha elevat els tipus d'interès de referència en 25 punts bàsics, fins al 2,60%, incomplint les expectatives d'un increment més elevat de les taxes.

Els membres del Consell de l'RBA han explicat que "els arguments a favor d'un ritme més lent d'augment dels tipus d'interès cada vegada són més sòlids", segons les actes de la reunió del setembre. Això ha estat molt ben rebut pels inversors australians.

Amb les borses xineses tancades per festiu, els guanys s'han estès pel Japó i Corea del Sud, les borses del qual han repuntat a prop del 3% malgrat el llançament d'un míssil per part del Corea del Nord, que ha sobrevolat territori nipó.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 0,47% (84,01 dòlars) i el cru Brent rebota un 0,6% (89,41 dòlars), davant la perspectiva d'una nova retallada de la producció per part de l'OPEP+ aquesta mateixa setmana.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,3% (0,9856 dòlars). A més, l'unça d'or puja un 0,5% (1.711 dòlars) i el rendiment del bo del Tresor a 10 anys es relaxa fins al 3,627%. Finalment, el bitcoin avança un 0,5% (19.627 dòlars).

Últimas noticias