Powell (Fed): els tipus es mantindran mentre el creixement continuï

El president de la Fed considera "apropiat" el nivell actual dels interessos

Per

Bolsamania | 13 nov, 2019

La Reserva Federal dels Estats Units (Fed) mantindrà els tipus d'interès als nivells actuals (1,50%-1,75%) llevat que es produeixi un repunt inesperat de la inflació o que es produeixi una desacceleració econòmica important. Així ho ha confirmat Jerome Powell, el president del banc central, durant la seva compareixença semianual davant del Congrés.

"Considerem que la postura actual de la política monetària seguirà sent apropiada mentre la informació entrant sobre l'economia segueixi sent àmpliament coherent amb la nostra perspectiva de creixement econòmic moderat, un mercat laboral fort i inflació a prop del nostre objectiu simètric del 2%", ha comentat Powell durant el seu discurs.

"Si mirem cap al futur, els meus col·legues i jo veiem com el més probable una expansió sostinguda de l'activitat econòmica, un mercat laboral fort i una inflació propera al nostre objectiu simètric del 2%", ha reiterat. Un missatge que ja va enviar al mercat durant l'última reunió de l'organisme, celebrada a finals d'octubre.

"Aquesta línia de base favorable reflecteix en part els ajusts de política que hem realitzat per donar suport a l'economia", ha afegit, en referència als tres retallades consecutives dels interessos realitzats des de juliol.

"No obstant això", ha reconegut, "persisteixen riscos notables per a aquesta perspectiva. En particular, el lent creixement a l'estranger i els desenvolupaments comercials han pesat en l'economia i plantegen riscos continus", en al·lusió a la desacceleració econòmica de la Xina i Europa i a la guerra comercial dels EUA amb el gegant asiàtic.

Un altre risc assenyalat per Powell és que la inflació persistent per sota de l'objectiu del 2% "pugui conduir a una caiguda no desitjada en les expectatives d'inflació a més llarg termini", un factor que continuen analitzant per "les seves implicacions per a l'activitat econòmica i la inflació".

En respostes als congressistes, el banquer central ha assenyalat que "la nova normalitat ara és una inflació més baixa, tipus més baixos i un creixement econòmic més baix". A més, ha dit està "molt obert" a la idea que l'economia no ha tornat a la "plena ocupació", tot i que la taxa d'atur es troba al 3,6%, mínims de 50 anys. "Les dades no indiquen cap senyal que el mercat laboral estigui molt calent o que la inflació estigui pujant", ha explicat.

Últimas noticias