Pèrdues moderades en un Wall Street atent al sostre de deute dels EUA

Aquest dimarts s'han conegut els PMI manufacturer i serveis

Per

Bolsamania | 23 mai, 2023

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest dimarts després de finalitzar la sessió de dilluns amb signe mixt. El Nasdaq va marcar un nou màxim anual mentre els inversors segueixen molt atents a les negociacions sobre el sostre de deute dels EUA, després que la reunió entre el president del país, Joe Biden, i el president de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, acabés amb to "productiu" i "optimista", però sense acord.

Els dos han assegurat que continuaran amb les converses. Biden ha assenyalat que "l'incompliment del deute està fora de la taula i l'única manera d'avançar és de bona fe cap a un acord bipartidista.

"El fet que les accions es mantinguin sòlides malgrat l'augment dels rendiments dels bons indica que els inversors veuen la saga del sostre de deute dels EUA com una pel·lícula dels Estats Units, sabent que eventualment hi haurà un final feliç", indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Una opinió compartida amb Naeem Aslam, cap d'inversions de Zaye Capital Markets, que afirma que el mercat és conscient que el debat sobre el límit de deute “és un espectacle que agrada als polítics i que la probabilitat que els inversors perdin la fe en la capacitat del Govern per pagar els seus deutes és força baixa".

En aquest sentit, per a Ozkardeskaya, a curt termini, un acord sobre el deute “probablement desencadenarà un nou impuls positiu en les accions abans que comenci el mal de cap de la liquiditat. En aquest context, és probable que vegem l'S&P 500 superar la resistència de 4.200 amb la notícia de l'acord de sostre de deute, abans que els vents es tornin cap al sud".

Tot i això, i tot i que el mercat està aguantant bé la manca de consens polític, confiant en un acord d'última hora, "els volums de contractació estan sent molt baixos, cosa que demostra una actitud almenys prudent de molts inversors, que prefereixen mantenir-se al marge en espera d'esdeveniments", afegeixen des de Link Securities.

AGENDA ECONÒMICA

A l'escena macro, aquest dimarts s'han donat a conèixer els PMI manufacturer i de serveis, que van donar un resultat mixt, en mostrar una millora dels prestadors de serveis, fins a assolir els 55,1 punts, mentre que els proveïdors van abandonar el terreny expansiu en registrar 48,5 punts.

Tot i això, la cita clau de la setmana arribarà divendres amb la publicació del deflactor PCE, la variable de preus més seguida per la Fed i per a la qual s'estima un lleuger repunt de l'índex general en termes interanuals, mentre que per a la taxa subjacent es preveu que es mantingui estable.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, TikTok ha presentat una demanda contra la prohibició de l'estat de Montana de l'ús de l'aplicació xinesa. Es tracta del primer estat que impedeix el servei d'intercanvi de vídeos curts.

TikTok argumenta que aquesta mesura, que entraria en vigor l'1 de gener, viola els drets de la Primera Esmena de l'empresa i dels usuaris.

Zoom, per la seva banda, cau a la sessió després de publicar els seus resultats i informar d'una caiguda significativa del benefici net. Tot i això, la companyia ha superat les expectatives i ha millorat les seves previsions per a l'any.

A més, Apple ha anunciat un nou acord pluriennal i multimilionari amb Broadcom per al desenvolupament de components de radiofreqüència 5G, incloent-hi filtres FBAR, i components de connectivitat sense fils d'avantguarda als Estats Units.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,05% (72,83 dòlars) i el Brent guanya un 0,88% (76,66 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,33% (1,0775 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,48% (1.967 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 3,738% i el bitcoin guanya un 1,60% (27,278 dòlars).

Últimas noticias