Pèrdues a les borses d'Àsia: la inflació a la Xina repunta al 2,1%

I després del tancament baixista en Wall Street

Per

Bolsamania | 10 feb, 2023

Tancament baixista a les borses d'Àsia després de les pèrdues registrades per Wall Street. El Hang Seng de Hong Kong ha liderat les vendes, amb descensos del 2%, seguit per l'ASX australià, el Kospi sud-coreà i el Shanghai Composite xinès. En positiu, el Nikkei ha pujat lleugerament.

Una de les dades clau de la jornada ha estat l'IPC de la Xina, que ha repuntat fins al 2,1% interanual al gener des de l'1,8% previ, tot i que s'ha situat per sota del 2,2% previst pel mercat.

La inflació subjacent, que exclou els aliments i l'energia, ha repuntat a l'1,2% des de l'1,1%, màxims des del juny, impulsada per la reobertura econòmica després del final de la política de Covid zero.

A més, els preus a la producció van baixar un 0,8% després d'una caiguda del 0,7% al desembre, per sobre del descens esperat del 0,5%.

"El repunt de la reobertura alliberarà la demanda reprimida dels consumidors, però això probablement es veurà compensat per la disminució dels colls d'ampolla en el subministrament a mesura que disminueixin les onades de Covid", expliquen des de Pantheon Macroeconomics.

"Sens dubte, el PBoC (Banc Popular de la Xina) continuarà considerant que la inflació està fonamentalment sota control. L'efecte inflacionari de l'expansió de la demanda interna s'hauria de veure contrarestat per la feble demanda d'exportacions i l'expansió de la capacitat de producció", afegeixen aquests experts.

MOMENT DE RECOLLIR BENEFICIS

Al ral·li que registra la borsa des que va arrencar el 2023 no li queda gaire recorregut. Aquesta és la previsió que fan els experts de JP Morgan, que creuen que el primer trimestre marcarà el “punt àlgid” del mercat aquest any. Per això el seu consell és clar: veneu ara.

"Esperem una borsa d'aire durant el segon i tercer trimestre, amb una activitat i uns beneficis més febles, i en conseqüència creiem que el primer trimestre serà un punt àlgid del mercat", afirmen. "Aconsellem aprofitar la fortalesa actual per reduir-hi l'exposició", recomanen.

En altres mercats, el petroli West Texas cedeix un 0,2% (77,86 dòlars) i el Brent baixa un 0,1% (84,37 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,1% (1,0723 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,4% (1.870 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 3,66% i el bitcoin corregeix un 0,5% (21.876 dòlars).

Últimas noticias