Nova Zelanda eleva tipus fins a màxims de 7 anys i promet més alces

Els mercats creuen que els tipus assoliran un màxim del 4,5% al maig

Per

Bolsamania | 05 oct, 2022

El comitè de política monetària del Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ) ha emprès una pujada del tipus d'interès oficial en 50 punts bàsics, fins al 3,5%, la cinquena mesura d'aquest tipus i la vuitena pujada en 12 mesos. Al comunicat que ha acompanyat la decisió, ha promès més increments de taxes en la seva lluita per contrarestar la inflació.

El comitè ha arribat a debatre si pujar-lo en 75 punts bàsics, ateses les intenses pressions sobre els preus a l'economia, però es va decidir per un moviment de mig punt.

"El Comitè ha acordat que continua sent apropiat continuar endurint les condicions monetàries al ritme necessari per mantenir l'estabilitat dels preus i contribuir a la màxima ocupació sostenible", ha dit el governador de l'RBNZ, Adrian Orr, en un comunicat.

"La inflació subjacent dels preus al consum és massa alta i els recursos laborals són escassos", ha declarat.

Aquest comentari, clarament falcó contrasta amb el gir del banc central d'Austràlia, que s'ha reduït a una pujada d'un quart de punt a la reunió de política monetària de dimarts.

Els inversors han reaccionat fent pujar el dòlar 'kiwi' un 0,9%, fins a 0,5782 dòlars, mentre que els tipus swap a dos anys han pujat 6 punts bàsics, fins al 4,51%. Els tipus van caure 25 punts bàsics dimarts en la caiguda diària més gran des del 2001.

Els mercats valoren una probabilitat superior al 60% que l'RBNZ pugi 50 punts bàsics més en la pròxima reunió del novembre, i creuen que els tipus arribaran a un màxim del 4,5% al ​​maig.

Últimas noticias