Morgan Stanley: ha arribat el moment d'apostar per la banca espanyola i europea

Els seus bancs favorits són Santander, CaixaBank, MedioBanca i UniCredit

Per

Bolsamania | 05 jun, 2020

Ha arribat el moment d'apostar per la banca espanyola i europea. És l'opinió dels analistes de Morgan Stanley, que recentment van aconsellar apostar per les accions espanyoles i de la perifèria europea. El seu consell de moment ha estat molt rendible, ja que des de dilluns passat l'Ibex ha rebotat un 6%.

Per al banc nord-americà, el fons de recuperació de 750.000 milions d'euros proposat per la Comissió Europea és una mesura molt important. Encara que els seus economistes no esperen que la proposta alteri materialment la trajectòria de creixement a llarg termini de l'eurozona, "sí que suggereix una entitat més coordinada i més forta en el futur, i això redueix els riscos cíclics i estructurals a la baixa per als actius europeus", afirmen.

La seva previsió és que les primes de risc del deute perifèric continuïn baixant, cosa que sens dubte beneficiarà a les accions europees i particularment al sector financer. Aquest dijous, la prima de risc espanyola va baixar de 90 punts per primera vegada des de març.

"Sobreponderem Bancs i Asseguradores. Les valoracions relatives segueixen baixes en relació amb les seves valoracions històriques, i els diferencials de deute més ajustats i els rendiments més alts haurien de ser positius per a tots dos sectors", assenyalen aquests analistes.

Morgan Stanley anticipa que les primes de risc continuaran relaxant-se i que l'euro mantindrà la seva actual fortalesa enfront del dòlar. I assenyala que els bancs europeus segueixen un 30% més barats que els actius de renda fixa que utilitzen com a 'model de valor just', com ara el bo alemany a 10 anys.

La firma afegeix que, tot i el rebot del 20% d'aquestes dues últimes setmanes, "els bancs europeus segueixen un 29% més barats que el seu valor raonable", i que el fons de recuperació i els nous estímuls aplicats pel Banc Central Europeu "haurien de permetre que aquest descompte es redueixi materialment".

A més, consideren que la revaloració de la banca podria pujar encara més si el mercat de bons reacciona a la proposta del fons de recuperació amb uns diferencials perifèrics més ajustats. La seva estimació és que el conjunt del sector bancari de la zona euro té un potencial alcista del 25%, en la mateixa línia que el sector de les assegurances.

No obstant això, reconeixen que els bancs no recuperaran la seva rendibilitat de 2019 fins a 2023, si bé l'enfonsament que han sofert per la pandèmia de Covid-19 justifica la seva aposta actual per uns valors que consideren molt sobrevenuts. Les accions bancàries que consideren més atractives als preus actuals són Santander, CaixaBank, MedioBanca i UniCredit.

Últimas noticias