Commerzbank se dispara tras presentar sus resultados del cuarto trimestre

L'IBEX rebota més de l'1%: quan acabarà el pànic venedor?

La incertesa i la por a una nova recessió segueixen afectant a les borses mundials

Per

Bolsamania | 12 feb, 2016

Actualitzat : 10:09

Rebot superior al 1% per a l'IBEX, després del desplom proper al 5% registrat aquest dijous pel selectiu espanyol. La incertesa i la por a una nova recessió segueixen copejant les borses mundials.

Wall Street va tancar amb pèrdues (Dow Jones: -1,60%; Nasdaq: -0,39%; S&P 500: -1,23%), però lluny de mínims intradia, gràcies a un rebot del preu del petroli, a causa de rumors sobre una retallada de producció per part de l'OPEP.


Per la seva banda, la presidenta de la Fed va reconèixer que la fortalesa del dòlar perjudica les exportacions nord-americanes, i que el banc central no havia anticipat l'apreciació de la divisa nord-americana, agreujada amb la major diferència respecte de la política cada vegada més expansiva del Banc Central Europeu (BCE).


Així mateix, Yellen va dir que de cara al futur els tipus negatius segueixen sent una opció sobre la taula mentre la Fed analitza si són viables o no, encara que va avisar que no creu que "la desacceleració sigui suficient" per a què el proper moviment de tipus sigui a la baixa.


A Àsia, el Nikkei ha finalitzat el dia al Japó amb un desplom del 4,84%, fins a 14.952 punts. El selectiu japonès cau ja gairebé un 25% des dels màxims de 2015, quan va arribar a superar la xifra de 20.000 punts. La fortalesa del ien enfront del dòlar ha perjudicat les companyies exportadores, i l'índex ha tancat en negatiu en set de les últimes vuit sessions (el dijous va romandre tancat per festiu).


VISIÓ DE MERCAT: LES BORSES CAUEN PER ORDRES DE VENDA FORÇOSES


"Els diferents brokers internacionals amb els quals treballem ens manifesten que existeixen al mercat ordres de vendes forçades. Aquestes provenen, en primera instància, dels Fons Sobirans dels països relacionats amb el petroli que, davant el descens del preu del petroli i els dèficits pressupostaris que això els implica, realitzen vendes de Renda Variable per equilibrar-los", explica Jaume Puig, director general de GVC Gaesco Gestión.


"En segona instància, vénen dels denominats fons VAR, que són aquells que tenen un límit de pèrdues per fullet dins d'un any natural. En aquest cas els ha penalitzat el fet que el descens hagi estat a l'inici de l'any. Existeixen també algunes companyies d'assegurances que han hagut de vendre una part de la seva cartera per motius similars", afegeix aquest expert.


ECONOMIA: DADES A ALEMANYA, ESPANYA I LA ZONA EURO


L'IPC d'Alemanya al gener ha baixat un 0,8%, per situar la taxa interanual en el 0,5%, en línia amb l'esperat. Per la seva banda, el PIB del país alemany ha pujat un 0,3% el quart trimestre, fins situar la taxa interanual en el 2,1%, per sota del 2,3% esperat.

L'IPC d'Espanya torna a negatiu al gener (-0,3%) per la baixada del preu de la llum.


Zona euro: producció industrial mensual i anual, PIB anual i trimestral (11.00 h).

Estats Units: vendes al detall gener (14.30 h), índex de confiança Universitat de Michigan, discurs del president de la Fed de Nova York, William Dudley (16.00 h).



EMPRESES: COMMERZBANK ES DISPARA DESPRÉS DELS SEUS RESULTATS



El banc alemany Commerzbank es dispara després de presentar els seus resultats del quart trimestre.


BlackRock (5,1%) se situa al nivell de BBVA i La Caixa al capital de Telefónica, compte VozPópuli.


La seu de Banco Santander es ven per 2.800 milions d'euros, destaca Expansión.


ANÀLISI TÈCNICA: SEGUEIX EL PÀNIC VENEDOR A L'IBEX


"Segueix el pànic venedor a l'IBEX-35, que va acabar una altra jornada negra amb uns descensos del 4,88%. El nostre selectiu va perdre els mínims del passat dimarts i va acabar la sessió en els mínims del dia, la qual cosa és un nou senyal de feblesa que ens fa pensar en la continuació dels descensos.


L'absència de suports ens convida a pensar en una continuació de les caigudes fins a almenys el nivell dels 7.500 punts. El primer nivell de resistència el tenim ara en els màxims de la sessió d'ahir dimecres (8.248 punts). No veurem cap senyal de fortalesa mentre es mantingui cotitzant per sota d'aquest nivell de preus.


ALTRES MERCATS


Els futurs sobre el barril de cru Brent reboten un 4%, fins a 31,37 $, al Nymex.


Els bons del tresor a 10 anys cauen 10/32 dòlars; la seva rendibilitat puja fins a l'1,694%.


L'euro cau 0,1%, fins a 1,1313 $.

Últimas noticias