El repòquer alcista de l'IBEX l'apropa al 9.000 amb cinc valors en màxims

Telefónica ha anunciat abans de l'obertura la seva intenció de treure a borsa Telxius

Per

Bolsamania | 05 set, 2016

Actualitzat : 18:01

L'IBEX ha tancat amb un avenç del 0,50% i s'ha situat als 8.953,3 punts. Telefónica i els valors acerers han apropat al selectiu espanyol als 9.000 punts. No obstant això, aquesta jornada s'ha de destacar que Cellnex, Gamesa, Gas Natural i Inditex s'han situat en els seus màxims anuals.

La companyia tèxtil presidida per Amancio Ortega ha tancat amb un avenç del 0,08% fins als 32,39 euros, la qual cosa significa màxims de tancament. Per la seva banda, Gamesa ha arribat als 21,19 euros després de pujar gairebé un 0,6%. En el cas de Gas Natural, el màxim de tancament s'ha situat en els 19,65 euros després d'un avenç del 0,82%. Mapfre ha pujat un 0,12% fins als 2,43 euros i, finalment, Indra ha estat el cinquè valor en aconseguir el seu màxim anual després d'avançar un 0,47% fins als 11,8 euros.

ArcelorMittal, amb un avenç del 2,87% ha estat el valor que ha enregistrat la major pujada de la jornada fins els 5,6 euros. Un dels temes abordats a la cimera del G-20 ha estat el debat sobre la sobreproducció d'acer. L'ha seguit Técnicas Reunidas amb un avenç de l'1,79% fins als 33 euros.

A l'altra cara de la moneda està Grifols, que ha tancat amb una caiguda del 0,67%, i Viscofan que ha cedit un 0,32%. Entre la banca, signe mixt. Santander, Popular i Bankinter han pujat, mentre que Bankia s'ha mantingut als 0,78 euros i Sabadell i CaixaBank han baixat.

Telefónica ha anunciat abans de l'obertura la seva intenció de treure a la borsa Telxius

A la resta de places europees s'ha instal·lat el signe negatiu. Així, el CAC 40 de França ha tancat amb una lleu caiguda del 0,02%; el DAX 30 alemany ha cedit un 0,11% i el FTSE 100 de Londres s'ha deixat un 0,22%.

Aquest dilluns també s'ha de destacar el rebot del 4% del preu del petroli després de l'acord de l'Aràbia Saudita i Rússia per impulsar els preus. L'anunci es produeix setmanes abans de la pròxima reunió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), ha impulsat els preus del cru.

A l'hora del tancament dels mercats europeus, el futur continu del barril de Brent, referent a Europa, avançava un 0,96% fins als 47,28 dòlars després d'haver rebotat un 4,5%. Pel que fa al preu del West Texas, de referència als EUA, avançava un 1,28% fins els 45 dòlars.

TELEFÓNICA CONFIRMA LA SORTIDA A BORSA DE TELXIUS

Aquesta jornada, la gran protagonista empresarial ha estat Telefónica. Abans de l'obertura, la teleco ha anunciat la seva intenció de treure a borsa Telxius, la seva filial del sector d'infraestructures. L'objectiu de la teleco és que l'oferta pública de venda (OPV) es produeixi durant el segon semestre d'aquest any. Telefónica ha tancat amb una pujada de l'1,72% fins als 9,33 euros.

Fora de l'IBEX, les mirades se les ha endut Telepizza amb la presentació dels seus resultats semestrals. La companyia ha enregistrat unes pèrdues de 19,3 milions d'euros durant el primer semestre d'aquest any, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Els títols de Telepizza han tancat al mercat continu amb un desplom del 9,28% fins als 5,43 euros.

DADES MACROECONÒMIQUES: SECTOR SERVEIS

En el plànol macroeconòmic, s'han publicat les dades del PMI de serveis d'agost de diferents països, com ha ocorregut a Espanya, Itàlia, França, Alemanya, el Regne Unit, la zona euro i la Xina. Així, el sector serveis espanyol ha accelerat el seu creixement a l'agost. L'activitat comercial i el volum de noves comandes van augmentar els seus ritmes d'expansió, encara que el nivell d'ocupació es va incrementar a un ritme més lent que en anteriors mesos, segons el PMI serveis, que supera les expectatives dels analistes.

El sector serveis espanyol ha accelerat el seu creixement a l'agost

Per la seva banda, l'economia de la zona euro segueix oferint senyals de frenada en el seu creixement, que arriben principalment des d'Alemanya, mentre que el Regne Unit, després de l'important retrocés experimentat el juliol, el PMI serveis s'ha recuperat a l'agost.

REUNIÓ DEL G-20

Aquest dilluns, les mirades s'han dirigit cap a la reunió del G-20 que s'està celebrant a la Xina. La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha demanat als líders dels països que adoptin les mesures que siguin necessàries per poder complir amb el seu objectiu d'impulsar un major creixement que permeti, al seu torn, reduir la desigualtat.

La mandatària de l'FMI ha dit que hi ha dues prioritats que els estats del G-20 haurien de dur a terme: d'una banda, la primera seria "fer un esforç coordinat per elevar el creixement", per mitjà de totes les "palanques" i mesures disponibles, és a dir, mesures monetàries, fiscals i estructurals, tant a nivell individual com a nivell col·lectiu, rebaixant amb això el proteccionisme i impulsant per tant el lliure comerç.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania, explica que amb la d'aquest dilluns són onze les sessions consecutives en les quals l'IBEX-35 dibuixa mínims creixents i "així no cau". A més, assenyala que "com ja advertíem recentment el momentum (o velocitat de creuer) del nostre selectiu està canviant clarament a positiu però això no vol dir que no puguem assistir a alguna que altra correcció en el molt curt termini".

Per això, apunta que convé tenir en ment la possibilitat que en algun moment es pogués realitzar el típic 'throw back' a la nova zona de suport, abans resistència, dels 8.750 punts que tant temps li va costar deixar enrere. Superada la resistència dels 8.912 punts, "els màxims de la sessió prebrexit es pot dir que ja no trobem resistències importants fins a la zona dels màxims de finals d'abril en els 9.360 punts".

D'aquesta manera, assegura que és que per sobre d'aquesta resistència, amb folgança i en espelmes setmanals, "podríem començar a parlar d'una potencial formació en "doble vall" amb importants implicacions alcistes per al nostre mercat". D'antuvi, l'analista comenta que sembla que per fi Telefónica ha despertat saltant per sobre de la resistència dels 9,24 euros (ara suport) i sembla que en el curt termini el ral·li podria tenir continuïtat, almenys, fins a la resistències dels 9,90 euros (màxims de març).

Últimas noticias