L'IBEX envia el primer senyal de fortalesa en sis mesos

L'índex supera els 10.400 punts després de pujar un 2,4% aquest dilluns

Per

Bolsamania | 30 oct, 2017

L'IBEX, qui ho diria, camina cap a un saldo mensual positiu a l'octubre. Castigat per la crisi catalana, però mai derrotat del tot, l'índex espanyol supera de nou els 10.400 punts i es troba al seu nivell més alt des de l'agost. S'ha quedat endarrerit d'Europa, i això pot suposar ara el seu principal atractiu.

A falta d'una sessió per tancar l'octubre, l'IBEX 35 puja un 0,6% en l'acumulat del mes. Tècnicament, i després de sis mesos de fase correctiva en l'índex espanyol (màxims i mínims decreixents), tenim el primer senyal de fortalesa en molt de temps.

L'IBEX 35 ha acabat aquest dilluns, tot i que agrairíem una mica més de filtre, per sobre dels 10.410-10.420 punts, els màxims de setembre i els màxims del passat dijous. Amb aquest tancament, l'índex marca un primer màxim creixent i, a més, 'treu el cap' també per sobre de la part alta, per definició resistència, del canal baixista. L'ideal, i per a major contundència del moviment, és que la superació de la resistència abans esmentada es produeixi, preferiblement, en espelmes setmanals i com més allunyat de la resistència (ara suport) millor que millor.

I això es produeix en un context en què des de principis d'agost el selectiu es deixava un 0,6%, enfront del 9% que suma el DAX (en màxims de tots els temps), el 6% que sumen l'EuroStoxx 50 i del FTSE MIB transalpí i el 8% que ascendeix el CAC 40. A falta que la ruptura es confirmi en espelmes setmanals -i amb una mica més de filtre-, cal pensar que l'índex recupera durant les properes sessions part d'aquesta gran bretxa existent entre l'evolució dels nostres veïns europeus i el nostre.

Així, mentre tots ells cotitzen en màxims anuals (per sobre dels que es van marcar al maig) l'IBEX 35 cotitza a un 7% dels màxims de l'any, als 11.185 punts. Per ara, aspira a acomiadar octubre en positiu i amb una millor sensació tècnica. I no és poc després de tot el que ha passat durant les últimes setmanes.

Últimas noticias