L'IBEX-35 cau després de conèixer-se el creixement del Japó durant el segon trimestre

L'índex espanyol supera els 8.700 punts

Per

Bolsamania | 15 ago, 2016

Actualitzat : 09:25

Europa desperta amb signe mixt, encara que els futurs anticipaven una obertura a l'alça de les borses europees, i que aquestes farien cas omís de les dades de creixement del Japó corresponents al segon trimestre de l'any. L'IBEX-35 començava la jornada en negatiu, arribant als 8.700 punts.

Els futurs anticipaven una obertura a l'alça de les borses europees

En concret, s'esperava que l'FTSE 100, l'índex de Londres, obrís 11 punts per damunt, en 6.927, i el francès CAC fins a 5 punts, en 4.505. Per contra, les dades han estat de 6916 per al primer i 4.500 per al segon. Per la seva banda, s'estima que el DAX alemany obri amb 17 punts més, en 10.730.

La majoria dels mercats asiàtics han tancat la jornada d'avui dilluns en positiu, llevat de les accions japoneses que van caure un 0,26%, després de conèixer-se que la tercera economia més gran del món no ha crescut entre abril i juny, tot i que sobre una base anualitzada ho ha fet un 0,2%.

ESCASSES REFERÈNCIES MACRO

Aquest dilluns no es publicaran gaire referències macroeconòmiques. A Itàlia el mercat està tancat per ser un dia festiu. A Europa es publicarà l'índex de preus de l'habitatge Rightmove d'agost que es publica al Regne Unit.

Als Estats Units es publica l'enquesta manufacturera de Nova York d'agost, l'índex NAHB del mercat d'habitatge del mateix mes, i a més el Tresor emet bons a 3 i 6 mesos. En l'àmbit empresarial no hi ha dades de rellevància

ANÀLISI TÈCNICA

Es continua a l'espera que l'IBEX acabi deixant enrere "la important zona de resistència"

L'expert en mercats, José María Rodríguez, insisteix que es continua a l'espera que l'IBEX acabi deixant enrere "la important zona de resistència que presenten a la directriu a la baixa des dels màxims de juliol de 2015.

"Les resistències importants haurien de ser superades amb un volum de contractació 'decent'", matisa Rodríguez, que subratlla que el tancament per sobre dels 8.720 punts es podria considerar com el "primer senyal" de fortalesa que s'ha de tenir en compte que quedaria confirmat si superés els 8.912 punts.

Últimas noticias