L'euríbor tanca desembre amb un nou mínim històric del -0,497%

El cinquè mínim històric consecutiu de l'euríbor i el seu setè mes seguit a la baixa

Per

Bolsamania | 04 gen, 2021

L'euríbor, l'índex de referència publicat diàriament que indica el tipus d'interès aplicat a les operacions entre bancs d'Europa i a què estan referenciades pràcticament totes les hipoteques d'Espanya, ha arribat a un nou mínim històric. El mes de desembre es va tancar al -0,497%.

El passat mes va tenir lloc el cinquè mínim històric consecutiu de l'euríbor i el seu setè mes seguit a la baixa. Al desembre l'índex va tancar al -0,497%, en comparació amb el -0,481% del mes de novembre. Es pren com a referència l'últim any en qüestió, que ha registrat un descens de -0,236 punts. D'aquesta manera, es deixa enrere l'etapa de grans ascensos que va experimentar després del sorgiment de la pandèmia a causa de la Covid-19.

En aquest sentit, les hipoteques amb un import de 120.000 a 20 anys amb un diferencial d'euríbor +1% que hagin de fer revisió, percebran una reducció del cost de 147,5 euros en la seva quota anual en comparació amb el mateix mes de l'any anterior. És a dir, la quota anual s'abaratirà 12,3 euros al mes.

A més, l'informe de les dades del mes de desembre mostra un descens, fins al -0,497%, del MIBOR, el tipus d'interès interbancari que s'aplica al mercat borsari a un any i que servia com a referència del sector hipotecari per a les operacions realitzades abans de l'1 de gener del 2000.

Últimas noticias