Les set claus d'UBS per afrontar l'actual situació de mercat

Reduir tàcticament l'exposició, apostar pels EUA, etc.

Per

Bolsamania | 04 set, 2019

UBS es mostra caut davant l'actual situació de mercat, però manté l'optimisme, una cosa que s'observa en les recomanacions del seu director d'Estratègia a Espanya, Roberto Scholtes, que ofereix set claus per enfrontar-se amb un mercat carregat d'incerteses, però que encara no hauria esgotat el cicle alcista.

1. No recomanen que els inversors liquidin les seves carteres d'accions. Han realitzat un ajust tàctic, ja que creuen que les incerteses i conseqüències de les tensions comercials no estan correctament reflectides en les cotitzacions. "Veiem els riscos temporalment esbiaixats a la baixa, veiem probable una correcció dels índexs borsaris, però no el començament d'una prolongada tendència a la baixa", assenyala Scholtes.

2. No preveuen una imminent recessió global. Els aranzels dels Estats Units i la Xina retreuen l'activitat manufacturera. L'escalada sobre productes de gran consum pot provocar efectes amplificats que frenaran el creixement del PIB, especialment en aquests dos països. No obstant això, tenint en compte els baixos tipus d'interès i la solidesa del consum i de la majoria de serveis, UBS assigna per ara una probabilitat del 30% al fet que els Estats Units pateixi una recessió tècnica (una lleu i curta contracció del PIB) el 2020.

3. No aconsellen mantenir posicions en liquiditat elevades i persistents. Els tipus d'interès són negatius a Europa, a prop d'un 2% anual per sota de la inflació prevista. Acumular actius monetaris és una estratègia segura per perdre poder adquisitiu, avisen des d'UBS. "Preferim determinats segments de renda fixa (en especial els bons de països emergents), estratègies d'inversió flexibles i accions amb dividends alts i estables", apunta el seu responsable d'Estratègia a Espanya.

4. Sí que recomanen reduir tàcticament l'exposició a les accions. L'índex mundial no s'ha allunyat molt del seu màxim anual, sostingut per la caiguda dels tipus d'interès. Des d'UBS preveuen que els beneficis empresarials estiguin estancats durant alguns trimestres, de manera que el potencial de revaloració (encara modestament positiu en el seu escenari central) ja no compensa el risc assumit quan les retallades dels bancs centrals semblen ja descomptats.

5. Sí que continuen preferint les accions nord-americanes. Segueixen veient-les com les guanyadores en aquest cicle enfront de les europees, llastades per un sector financer amb prou feines rendible amb tipus negatius. "Amb una valoració pròxima a l'equilibri, el major pes de sectors de creixement com salut i tecnologia i el major marge de la Fed per retallar els seus tipus ens fan pensar que tindran millor comportament en una correcció i que no es quedaran molt endarrerides quan es reprengui la tendència alcista", expliquen.

6. Sí que esperen una contundent reacció dels bancs centrals. Que la Fed baixi un punt fins a l'1% i que el BCE reprengui el seu programa de compra de bons és crucial per evitar una recessió, però des d'UBS consideren que ja està descomptat.

7. Sí que creuen que els ajustos tàctics afegiran rendibilitat. El panorama geopolític pot canviar a cop de tweet, els baixos tipus d'interès són molt favorables, abunden les oportunitats en molts sectors i els inversors estan, en agregat, en posicions molt defensives. "Les borses poden girar-se en qualsevol moment i tractarem de ser àgils en la nostra estratègia", conclou Roberto Scholtes.

Últimas noticias