La manca d'ingressos dispara les inversions en borsa, però el 90% perd diners al principi

Els 'millennials' són la generació que més interès ha mostrat per aprendre a invertir

Per

Bolsamania | 15 jun, 2021

L'interès per realitzar inversions en borsa ha crescut significativament durant els últims mesos i la manca d'ingressos i de motivació a la feina n'han estat les principals raons. No obstant això, el 90% perd diners quan comença a invertir.

Els 'millennials' conformen la generació que més interès ha mostrat per aprendre a invertir, amb una representació del 47%, segons un estudi realitzat per l'acadèmia de formació per a inversors i traders Komtu Trading, que recull qu realitzar inversions en borsa és una pràctica que es va incrementar en un 300% durant abril de l'any passat, en ple confinament.

De fet, lluny de resultar una pràctica momentània, les dades mostren que durant el primer trimestre del l'any ha crescut en un 39% l'interès per la formació en inversió i trading de persones majors de 45 anys, mentre que es manté en un 21% el volum d'usuaris en edats entre 18 i 24 interessats en incrementar el seu capital mitjançant la inversió en borsa.

Pel que fa a la tipologia d'usuaris interessats en el trading, un mercat històricament representat per l'home, s'ha observat un increment del 19% en les dones interessades durant els primers quatre mesos de l'any, un creixement que es tradueix en què elles representin el 46 % dels usuaris totals que volen aprendre a invertir en l'actualitat.

Però no és or tot el que lluu. "El 90% dels traders perden diners quan comencen a invertir, bé sigui perquè no compten amb la psicologia correcta, desconeixen com aplicar una bona anàlisi tècnica o perquè no saben com gestionar els diners", assegura el fundador i CEO de Komtu Trading, Federico Bustos. "Sabem que cada dia són més els 'millennials' que, sense cap tipus de formació, se sumen a invertir en borsa. Avui més que mai, brindar educació financera s'ha convertit en una necessitat", afegeix.

Últimas noticias