La City claudica davant l'impacte del Brexit: "Ha estat pitjor del que s'esperava, i el que queda"

Més de 400 empreses han estat relocalizadas i la 'factura' ja puja al bilió de lliures esterlines

Per

Bolsamania | 16 abr, 2021

400 empreses financeres i 1 bilió de lliures esterlines. És la factura del Brexit que li està tocant pagar a la City, segons un estudi de New Financial publicat aquest divendres. I el que queda.

"Creiem que aquesta xifra és fins i tot menor de la real i esperem que s'elevi amb el pas el temps: el Brexit només acaba de començar", argumenta aquest estudi.

En total, 7.400 llocs de treball han estat traslladats des de terres britàniques a la UE, i fins i tot alguns d'ells han estat creats expressament per a aquests nous hubs del Vell Continent. Això sí, alguns banquers han comentat a l'agència Reuters que certs traslladats de staff s'han ajornat per les restriccions al viatge per la Covid-19.

Aquestes més de 400 entitats que han deixat el Regne Unit per la UE són una xifra encara més gran a les 269 que anticipava l'enquesta de New Financial el 2019. De fet, els experts d'aquest estudi creuen que la dada real supera les 500 empreses fins al moment.

De totes les destinacions el clar 'guanyador' ha estat Dublín, que ha acollit un total de 135 d'aquestes relocalitzacions, seguit per París (102), Luxemburg (95), Frankfurt (63) i Amsterdam (48).

Últimas noticias