L'IBEX es manté per sobre dels 10.000 punts, tot i caure un 0,8% a la setmana

El selectiu ha cedit aquest divendres un 0,78%, fins als 10.010,40 punts

Per

Bolsamania | 17 nov, 2017

Actualitzat : 18:16

Al final, l'IBEX 35 ha pogut salvar la setmana. El selectiu ha registrat una caiguda acumulada setmanal del 0,8%, xifra que li ha permès aguantar els 10.000 punts. Gairebé el mateix que ha baixat aquest divendres, un 0,78%, fins a 10.010,40 punts. L'índex espanyol va aconseguir trencar el passat dimecres la seva pitjor ratxa negativa de la història amb 10 caigudes, després va encadenar dos dies en positiu, però avui ha tornat al vermell.

El culpable de les caigudes ha estat principalment Inditex. La companyia amb més pes en el selectiu ha cedit un 1,65%, fins als 29,26 euros, després d'una dràstica retallada de la seva valoració per part dels analistes de Berenberg. Aquests experts han rebaixat el seu consell fins a 'vendre' des de 'mantenir' i han reduït considerablement el seu preu objectiu (des dels 35 euros fins als 24 euros).

La companyia tèxtil ha estat la pitjor del selectiu, però a la part vermella de la taula l'han acompanyat diversos valors. Caixabank, que s'ha deixat un 1,45%, i Enagas, amb una caiguda de l’1,3%, han estat, després d'Inditex, els pitjors valors. Tampoc ha estat bona sessió per als bancs amb més pes: BBVA ha caigut un 0,83% i Banc Santander, un 0,94%.

L'índex espanyol va aconseguir trencar el passat dimecres la seva pitjor ratxa negativa de la història amb 10 caigudes i després va encadenar dos en positiu

A la banda de les pujades, només quatre valors han aconseguit tancar en verd. Acciona ha estat que ha liderat els avenços gràcies a una pujada de l'1,8%. L’ha seguit Bankinter, amb una pujada del 0,84%. Avui cal destacar que els valors relacionats amb el petroli estan corregint les últimes caigudes, com ara Repsol, que ha avançat un 0,17%. L'altre valor que ha aconseguit pujar ha estat Mediaset, que s'ha revalorat un 0,4%

Fora de l'IBEX, la banca creditora ha donat llum verda a la renovació d'avals de Duro Felguera per 31 de milions d'euros. Les accions s'han mantingut als 0,48 euros. A més, Sabadell ha aconsellat aprofitar les retallades per comprar NH Hotels, que ha caigut un 0,3%, fins als 5 euros.

ALTRES MERCATS

La resta de borses europees també han tancat amb caigudes. Així, el FTSE 100 de Londres s'ha deixat un 0,05%; el DAX 30 alemany, un 0,38%; i el CAC 40 ha cedit un 0,32%. A Europa, ha parlat Mario Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE), i ha dit que "qualsevol retrocés en la regulació financera seria un error".

Wall Street cotitza amb lleugeres caigudes després que es votés a favor de la reforma fiscal de Donald Trump a la Cambra de representants. Tot i que els experts adverteixen que Donald Trump ho té encara molt difícil per aconseguir tirar endavant definitivament la seva reforma fiscal, la veritat és que aquest avanç és un pas més.

El petroli segueix sent notícia mentre avancen els dies de cara a la trobada de l'OPEP del proper 30 de novembre, durant el qual s'espera una prolongació de les retallades actuals de producció (que se situen en 1,8 milions de barrils diaris) nou mesos més (és a dir, durant tot el proper any). En aquests moments el cru augmenta les pujades (barril Brent: +1,87%. $62,51; Barril WT: +2,3%. $56,42).

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que les caigudes d'aquest divendres no tenen implicacions tècniques de cap tipus. És més, tot el que succeeixi dins el rang de preus comprès entre els 9.900 i els 10.600 punts no tindrà implicacions xartistes de cap tipus. "Dit això, el que era realment important esdeveniment de la setmana va succeir aquest dimecres quan l'IBEX i Santander, entre d'altres, perforaven importants suports. I al tancament els dos recuperaven posicions i han tancat en positiu", apunta l'expert. En aquesta mateixa sessió BBVA, com a títol avançant l'IBEX, va marcar mínim als 7,02 euros i respectava en tot moment el suport dels set euros.

En qualsevol cas, "el que hem de saber és que per tenir la confirmació de l'inici d'un nou impuls alcista amb objectius en els màxims anuals necessitem que el preu salti per sobre de la resistència dels màxims d'aquest mes, als 10.600 punts", conclou José María Rodríguez.

Últimas noticias