Guanys moderats a les borses asiàtiques liderats per la pujada d'LG

Els inversors passen per alt l'amenaça de Trump de no signar el pla d'estímuls

Per

Bolsamania | 23 des, 2020

Guanys moderats a les borses asiàtiques, liderats per la pujada de la signatura sud-coreana LG Electronics, que s'ha disparat gairebé un 30% en aquest mercat després del seu acord amb Magna International per treballar junts en l'electrificació del sector de l'Automòbil.

Els inversors han passat per alt l'amenaça de Donald Trump de no signar el pla d'estímuls aprovat pel Congrés dels EUA i valorat en 900.000 milions de dòlars. L'encara president nord-americà ha qualificat de "ridícules" les ajudes a la desocupació que contempla el text, que ha estat negociat durant els últims mesos.

Wall Street va seguir l'estela marcada aquest setmana i va tancar aquest dimarts amb signe mixt (Dow Jones -0,67%; S&P 500 -0,21%; Nasdaq +0,51%), en una setmana de consolidació de nivells després dels màxims històrics de la setmana passada.

Cal recordar que, quan tan sols falten unes jornades perquè acabi 2020, l'S&P 500 ha pujat gairebé un 14%, el Dow Jones, a prop un 5% i el Nasdaq, un impressionant 42%. Tot i que el president electe, Joe Biden, ha assegurat que els dies més foscos de la pandèmia "estan per arribar".

En altres mercats, el petroli Brent cau un 1,1%, fins als 49,50 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,25% i es canvia a 1,2192 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,1%, fins als 1.871 dòlars.

Finalment, cal assenyalar que la setmana borsària acabarà dijous, ja que aquest dia els mercats obren només mitja sessió a banda i banda de l'Atlàntic i divendres tanquen per Nadal.

Últimas noticias