Guanys a Wall Street pendent de la Xina i la cimera de l'OTAN

El Govern del gegant asiàtic ha suavitzat les restriccions contra la Covid-19

Per

Bolsamania | 28 jun, 2022

Actualitzat : 16:14

Wall Street comença la sessió de dimarts amb guanys al voltant de l'1% després que la Xina hagi suavitzat les restriccions contra la Covid-19, cosa que ha estat molt ben rebut pel mercat perquè suposa un alleujament per a les cadenes globals de subministrament.

Els índexs novaiorquesos busquen estendre el rebot iniciat a la setmana passada des de mínims anuals, després d'haver tancat aquest dilluns amb pèrdues moderades. El mercat intenta agafar impuls malgrat la por d'una recessió mundial, mentre observa de prop l'escena geopolítica, després de la reunió del G7, que explora topalls al preu del petroli i gas russos; i a l'espera de la cimera de l'OTAN, que se celebra avui a Madrid.

El compromís de l'aliança per reforçar la capacitat de resposta a l'est d'Europa serà un dels punts clau, juntament amb la possible entrada de Finlàndia i Suècia. També serà molt rellevant la qualificació de la Xina com a "desafiament sistèmic" i la retirada del qualificatiu de soci a Rússia, per comprovar quina és la resposta d'aquestes dues potències, amb el teló de fons de la Guerra a Ucraïna.

EL DOBLE RISC DE LA FED

Sobre la política monetària de la Fed, Olivier de Berranger, director d'inversions de La Financière de l'Echiquier, assenyala que "la Fed assumeix el risc de recessió, encara que rebutja que la busqui, i reconeix que amb prou feines pot influir a la part més visible de la inflació".

Segons la seva opinió, el risc que afronta la Fed "és doble: no només el d'una recessió per mitjà de l'enduriment de les condicions financeres, sinó també, en el pitjor dels casos, el d'una recessió sense efecte directe sobre els preus" dels béns de primera necessitat”.

Per part seva, el president de la Reserva Federal de Nova York, John Williams, ha assenyalat que espera que l'economia nord-americana eviti la recessió, fins i tot quan veu necessari que les taxes d'interès siguin significativament més altes per controlar la inflació.

Williams ha puntualitzat que, malgrat que els guanys del producte intern brut (PIB) es puguin veure reduïts al voltant de l'1% a l'1,5%, “això no és una recessió, és una desacceleració que necessitem veure en l'economia per reduir realment les pressions inflacionàries que tenim i reduir la inflació”.

ANÀLISI TÈCNICA I ESTRATÈGIA

Per anàlisi tècnica, el rebot està plenament justificat, ja que les borses sempre es mouen en dents de serra, fins i tot en mercats baixistes com l'actual. A causa del clima de pessimisme extrem que s'ha instal·lat entre analistes i inversors, que veuen inevitable una recessió als propers mesos; i de l'elevada sobrevenda de la renda variable, el ral·li alcista actual pot tenir recorregut.

En aquest sentit, tant l'S&P 500 com el Nasdaq i el Dow Jones han superat els primers nivells de resistència a curt termini. Per exemple, el Dow Jones ha tancat el darrer buit baixista que s'havia deixat als 31.392 punts.

"La superació d'aquests preus ens fa pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 32.956 punts, màxims del segon buit baixista. Molt de compte, ja que només és un rebot, perquè per veure una millora més sòlida hauríem d'esperar el trencament dels 33.248 punts, màxims del començament de mes", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

A nivell estratègic, el més destacat és que els experts de Citi han retallat la previsió de tancament anual per a l'S&P 500 fins als 4.200 punts des dels anteriors 4.700 punts. Això suposa una retallada del 12%, tot i que encara dona un potencial alcista de l'11% des dels preus actuals.

EMPRESES, ECONOMIA I ALTRES MERCATS

Nike, per part seva, ha presentat els seus resultats del quatre trimestre i, malgrat haver obtingut beneficis i superar les previsions, les seves accions cotitzen planes.

A l'escena econòmica, l'Índex de Preus d'Habitatge Case-Shiller ha registrat a l'abril una pujada interanual del 21,2%, lleugerament per sobre del 21% anticipat.

En altres mercats, el barril de petroli West Texas avança un 1,22% (110,91 dòlars) i el Brent puja un 1,4% (116,65 dòlars), mentre l'euro es deprecia un 0,5% (1,053 dòlars). A més, l'unça d'or repunta un 0,1% (1.826 dòlars); i el bitcoin un 1,12% (21.063 dòlars). Per acabar, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,217%.

Últimas noticias