Guanys per a un IBEX lateral: Mario Draghi i Janet Yellen, a examen

La presidenta de la Fed ha de certificar que apujarà els tipus al desembre

Per

Bolsamania | 30 nov, 2015

Actualitzat : 17:12

Guanys per a l'IBEX i vendes moderades a Wall Street en una setmana que pot resultar crucial per a les borses mundials amb vista a final d'any, ja que hi haurà importants cites amb els bancs centrals.

EXÀMENS PER A MARIO DRAGHI I JANET YELLEN: ELS APROVARAN?

«Sens dubte, el que pot afectar, i molt, els mercats financers aquesta setmana són els exàmens respectius de la presidenta de la Fed dimecres, del BCE dijous i de l'OPEP divendres», explica José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi a Espanya.

«Reptes de cadascun? Pel que fa al primer, certificar la propera pujada de tipus sense portar el mercat a un nou xoc; pel que fa al BCE, recuperar la credibilitat en el seu objectiu d'inflació, al mateix temps que aïlla la zona euro de tensions potencials de l'exterior, i pel que fa a l'últim, convèncer el mercat que l’organització recupera el seu paper estabilitzador del preu del cru», afegeix aquest expert.

«La confirmació de l’èxit o el fracàs en aquests esforços vindrà determinat pel comportament del mercat, encara que també haig d'admetre que en aquesta resposta hi poden influir variables exògenes als nostres protagonistes. Em refereixo a dades dels EUA com l'evolució de l'ocupació (i els salaris..., important) al novembre, les enquestes de confiança en aquest país i la producció industrial del Japó», assenyala Campuzano.

«En definitiva, és l'economia. I és el risc que la feblesa de la recuperació amenaci de nou l'objectiu d'inflació. Al final, amb tot, ara com ara els mercats poden continuar funcionant com veritables brots verds d'aquesta recuperació econòmica somiada i condicions financeres desitjables que moltes de les nostres autoritats somien», conclou aquest expert.

EMPRESES: ABENGOA CONTINUA CENTRANT L'INTERÈS

Abengoa continua centrant l’interès dels inversors: els bancs assumeixen una quitació de fins al 80%, mentre que Hisenda aposta per deixar caure la companyia.

OHL: Fitch ha confirmat la nota «BB-» de la companyia, amb perspectiva estable.

ECONOMIA: DISCURS DE KURODA, GOVERNADOR DEL BoJ

El governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, ha subratllat que l'entitat no dubtarà a fer els ajustos necessaris en la seva política d'expansió qualitativa i quantitativa (QQE) amb vista a aconseguir l'objectiu d'inflació establert, encara que ha expressat la importància que les empreses deixin enrere una mentalitat deflacionària i apugin els salaris a un ritme més elevat.

«Deixin-me reiterar que el banc no dubtarà a fer ajustos si ho considera necessari per tal de complir l'objectiu del 2% al més aviat possible», ha assenyalat en una conferència celebrada aquest dilluns.

Als Estats Units, el PMI manufacturer de Chicago cau fins a 48,7, des de la dada de 56,2, i se situa molt per sota de la dada de 54,2 esperada. Finalment, els habitatges pendents de venda del mes d'octubre pugen un 0,2%, per sota de l'1,0% esperat.

ALTRES MERCATS

Els futurs del barril de cru pugen un 1%, fins a 45,35 dòlars, al NYMEX.

Els bons del Tresor a 10 anys cauen 3/32 dòlars; la rendibilitat puja fins al 2,232%.

L'euro cau un 0,1%, fins a 1,0583 dòlars.

Últimas noticias