Els mercats d'Àsia acaben en negatiu en espera de les dades dels EUA

Els inversors estan pendents aquesta setmana de la reunió de la Fed i la inflació nord-americana

Per

Bolsamania | 12 des, 2022

Les borses d'Àsia han tancat la primera sessió de la setmana en negatiu, mentre els inversors estan pendents aquests dies dels Estats Units, on se celebrarà la reunió de la Fed i es publicaran les dades d'inflació. Els mercats donen senyals des d'allunyar-se dels actius d'alt risc abans de més notícies sobre política monetària.

Així, l'índex Hang Seng ha caigut un 2,58% i ha liderat les pèrdues a la regió. El Nikkei 225 s'ha deixat un 0,21%, el Topix ha perdut un 0,22%, el Kospi ha tancat amb una caiguda del 0,67%, el Shanghai Composite ha baixat un 0,63% i el Shenzhen ha caigut un 0,478%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha tancat amb una caiguda del 0,45%.

D'aquesta manera, les accions xineses i de Hong Kong han estat les que han caigut més, ja que el mercat tem que la relaxació de les mesures anti-COVID a la Xina provoqui taxes d'infecció molt més altes. A més, això ha compensat en gran mesura l'optimisme sobre una possible recuperació econòmica al país.

D'altra banda, hi ha indicis que el banc central de Taiwan anunciï una altra pujada lleu de tipus d'interès als propers dies. És probable que se n'elevi fins a l'1,75%. A la darrera reunió, celebrada al setembre, el banc també els va pujar 12,5 punts bàsics, fins a l'1,625%.

Últimas noticias