Els mercats a Àsia reaccionen amb pèrdues a la decisió de la Fed

El banc central va anunciar aquest dimecres que pujarà els tipus durant la reunió de desembre i començarà a reduir el seu balanç

Per

Bolsamania | 21 set, 2017

Els principals mercats a Àsia han reaccionat amb pèrdues aquest dijous després que el dòlar i els rendiments del Tresor nord-americà es revalorin després de la decisió de la Reserva Federal dels Estats Units. El banc central que lidera Janet Yellen va anunciar aquest dimecres que pujarà els tipus durant la reunió de desembre i començarà a reduir el seu balanç a l'octubre.

A Corea del Sud, el Kospi va cedir un 0,24% i se situa als 2.406 punts. Els mercats de la Xina han tancat pràcticament plans. L'índex Hang Seng va patir pèrdues d'un 0,1%, el compost de Xangai va cedir un 0,13% i el compost de Shenzhen retrocedeix un 0,66%. A Austràlia, l’ASX 200 va cedir un 0,94%, amb pèrdues generalitzades en la majoria dels subíndexs compensant els guanys en les accions d'energia.

Per la seva banda, el Nikkei ha tancat en verd aquesta jornada. El principal índex japonès va pujar un 0,18% i se situa als 20.347 punts. A més, la jornada ha estat marcada per la decisió del Banc del Japó de mantenir estable la seva política monetària i conservar la seva visió optimista de l'economia que assenyala la seva convicció que una recuperació sòlida accelerarà gradualment la inflació cap al seu objectiu d'un 2% sense estímuls addicionals.

Segons apunta Reuters, en una decisió inesperada, el nou membre del consell del Banc del Japó (BoJ, per les sigles en anglès) Goushi Kataoka, va discrepar de la decisió de mantenir sense canvis els objectius per al tipus d'interès del banc central i va argumentar que les mesures actuals d'alleujament no són suficients per aconseguir la meta de preus.

Últimas noticias