Els mercats a Àsia esperen amb calma les notícies de la Fed

Les paraules de Donald Trump a l'ONU queden en un segon pla durant aquesta jornada

Per

Bolsamania | 20 set, 2017

La calma ha predominat als mercats asiàtics. Els inversors estan esperant les notícies de la Reserva Federal (Fed) que s'espera que aquest dimecres anunciï la seva intenció de començar amb la reducció del balanç el proper mes i que doni més d'una pista sobre el que pensa fer amb els tipus d'interès d'aquí a finals d'any.

Al Japó, el Nikkei de la Borsa de Tòquio ha tancat aquest dimecres amb un avanç del 0,05% i es manté als 20.310. Al país s'ha fet públic durant aquesta jornada el superàvit comercial de 113.642.000 de iens (849 milions d'euros) a l'agost, el seu vuitè mes consecutiu d'excedent des que va començar l'any, ha informat avui el Govern.

Avui Janet Yellen li treu el protagonisme a Donald Trump. El mercat no s'ha ressentit de les paraules del president dels Estats Units a l'ONU on va assegurar que atacarà Corea del Nord si Kim Jong-un segueix amenaçant el seu país. A més, ha criticat que un "grup de criminals", amb "l'Home Coet" al capdavant, intenti fer-se amb armament atòmic en una "missió suïcida", violant per a això diverses resolucions aprovades durant els últims anys pel Consell de Seguretat.

A Corea del Sud, el Kospi ha caigut un 0,16%. Els augments en els fabricants d'automòbils van ser compensats per les pèrdues en les accions tecnològiques i minoristes. A Austràlia, l’ASX 200 va perdre un 0,8% aquest dimecres. Els mercats de la Xina van registrar guanys moderats, amb l'índex Hang Seng de Hong Kong pujant un 0,24%. Al continent, el Xangai va avançar un 0,28% i el compost de Shenzhen va agregar un 0,83%.

Últimas noticias