Els bancs llasten l'IBEX, que posa en perill els 8.500 punts

Les borses europees cotitzen amb signe mixt, amb guanys per a Frankfurt i Londres

Per

Bolsamania | 26 jul, 2016

Actualitzat : 13:06

Les borses europees cotitzen amb signe mixt avui dimarts. L'IBEX-35 i el MIB italià són els índexs que pitjor ho fan al Vell Continent amb retrocessos propers a l'1% pel llast dels bancs, que cotitzen amb fortes pèrdues. Els inversors estan més pendents de les reunions de la Reserva Federal (Fed) i el Banc del Japó (BoJ).

Els bancs protagonitzen la jornada des de la vessant a la baixa dels índexs, la qual cosa castiga més Milà, pels dubtes sobre la solvència del sector financer italià, i Madrid per l'elevat pes que tenen les entitats financeres en el selectiu, al voltant d'un 40%. A Wall Street, els futurs apunten una obertura mixta. Al mercat de matèries primeres, el petroli es deixa al voltant d'un 1%, amb el barril tipus Brent, referència a Europa, en mínims de dos mesos i per sota dels 45 dòlars.

El comportament negatiu dels bancs està esperonat pels resultats de Commerzbank, amb un descens en el benefici del 32% el primer semestre i una caiguda en borsa de més del 3% en la sessió. A Espanya, l'índex que aglutina les grans entitats cotitzades (IBEX-35 Bancs) es deixa aquest dimarts prop d'un 2%, amb pèrdues del 5% per a Banco Popular, i al voltant dels dos punts percentuals per a BBVA i Santander.

Precisament els bancs espanyols són els més castigats per l'entorn de tipus negatius en el mercat, provocat per la política expansiva del Banc Central Europeu (BCE). Així ho reflecteix el Butlletí Econòmic de juliol i agost del Banc d'Espanya, que assenyala que les taxes per sota de zero han contribuït a reduir el cost del crèdit, però han tingut un impacte perjudicial en els marges de les entitats. Les que més ho pateixen són les que tenen major pes del seu balanç en el negoci detallista, la qual cosa passa a Espanya en major mesura que la mitjana europea.

Últimas noticias