El petroli Brent marca mínims de 2017 per sota de 50 dòlars

El barril de Texas cau fins als 46,73 dòlars, en mínims des del 30 de novembre de l'any passat

Per

Europa Press | 04 mai, 2017

Actualitzat : 18:07

El preu del barril de petroli Brent ha caigut aquest dijous al seu nivell més baix des del principi de l’any, per sota dels 50 dòlars, davant la incertesa sobre si l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i altres productors de cru estendran el seu acord per mantenir sota control l'oferta.

D'aquesta manera, el preu del barril de petroli de referència per Europa ha baixat aquest dijous fins als 49,38 dòlars, el seu nivell més baix des del 30 de novembre passat, quan l'OPEP va anunciar un pacte per retallar la seva producció de petroli durant els sis primers mesos de 2017.

Per la seva banda, el preu del barril de cru Texas, de referència per als EUA, arribava a caure fins als 46,38 dòlars, també en mínims des del 30 de novembre de l'any passat.

Els països membres de l'OPEP es reuniran el proper 25 de maig a Viena, cita durant la qual debatran mantenir la seva actual postura.

L'OPEP va tornar a reduir la seva producció durant el mes de març, va arribar a retallar la seva oferta fins i tot per sota de l'objectiu pactat al novembre, segons les dades proporcionades pel càrtel, que reflecteixen una caiguda del subministrament fins 31.298.000 de barrils diaris (mb / d), enfront del límit de 32,5 mb / d fixat.

Últimas noticias