El Nikkei retrocedeix a mínims de tres mesos tot i la bona dada del PIB japonès

L'índex ha retrocedit un 1% fins als 19.528 punts, el nivell més baix des del 18 de maig

Per

Bolsamania | 14 ago, 2017

El Nikkei pateix una nova jornada de pèrdues. El selectiu japonès obria de nou aquest dilluns després de prendre un descans divendres passat pel Dia de la Muntanya al Japó. L'índex ha retrocedit un 1% fins als 19.528 punts, el nivell més baix des del 18 de maig, i encadena quatre jornades consecutives de pèrdues.

Els guanys del ien i les preocupacions geopolítiques creixents van eclipsar les dades mostrant que l'economia del Japó va créixer a un ritme molt més fort del que s'esperava durant el segon trimestre, segons indica Reuters. El producte interior brut (PIB) del Japó va créixer un 1% durant el segon trimestre de l'any (abril-juny) respecte al trimestre anterior, impulsat pel creixement del consum. El consum intern, principal pilar de l'economia japonesa, va augmentar un 0,9 per cent en relació al trimestre gener-març.

D'altra banda, la resta de borses a Àsia arrenquen amb pujades aquesta setmana. El Kospi de Corea del Sud va pujar un 0,68% i es pren un respir després de patir la setmana passada la tensió entre el seu veí del nord i els Estats Units. A Austràlia, l’ASX 200 va pujar un 0,64%, amb els subíndexs de tecnologia de la informació i energia liderant aquesta revaloració.

A la Xina, l'índex Hang Seng de Hong Kong va guanyar un 1,17% i, al continent, el Compost de Xangai va pujar un 0,91%, mentre que el Compost de Shenzhen va pujar un 1,87%. Aquest dilluns s'ha conegut que les vendes al detall xineses van pujar un 10,4% al juliol respecte al mateix mes de 2016, mentre que la producció industrial va créixer el 6,4%.

Últimas noticias