El iuan descendeix fins a mínims d'onze anys enfront del dòlar

Després de la recrudescència des del passat divendres de la guerra comercial entre la Xina i els EUA

Per

Europa Press | 26 ago, 2019

La cotització del iuan enfront del dòlar s'enfonsava aquest dilluns fins al seu nivell més baix des de febrer de 2008, després de la recrudescència des del passat divendres de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units davant l'anunci de la imposició de nous aranzels entre els dos països a partir del proper 1 de setembre.

D'aquesta manera, el canvi de la moneda xinesa a ls mercats en terra ferma s'afeblia fins als 7,1478 iuans per dòlar des dels 7,0928 del tancament de divendres passat.

Aquest agost, el iuan s'ha depreciat un 3,8% respecte del 'bitllet verd' i va camí de registrar el seu pitjor mes en relació al dòlar des que el seu canvi es va flexibilitzar el 2005.

"La nostra opinió era que si els EUA seguís imposant noves rondes d'aranzels, no seria inconcebible que el renminbi arribés als 7,5 o més. Això està començant a fer-se realitat i podria succeir ràpidament si cap de les parts retrocedeix", ha indicat a Financial Times, Jason Daw, cap d'estratègia de mercats emergents de Société Générale.

Últimas noticias