L'Ibex (+3,99%) i la resta d'Europa pugen amb ganes amb el descens dels casos

A Europa sembla que la situació va millorant a poc a poc

Per

Bolsamania | 06 abr, 2020

Actualitzat : 17:53

Els índexs europeus han pujat amb ganes aquest dilluns (Ibex: +3,99%; Dax: +5,5%; Cac: +4,5%), mentre que Wall Street també registra un fort rebot del 4%, en vista de la disminució gradual dels casos de coronavirus a Europa. Dins del selectiu espanyol, únicament quatre títols han tancat en negatiu (Red Eléctrica, Repsol, Merlin i Enagás) i IAG, Immobiliària Colonial. ArcelorMittal, MásMóvil i BBVA han registrat alces d'entre un 8% i un 13%.

Itàlia, que va ser l'epicentre de la pandèmia del Vell Continent abans que Espanya la superés en nombre de casos, va comunicar aquest diumenge el nombre més baix de morts diàries per Covid-19 des de fa més de dues setmanes, assenyala Reuters.

Alemanya va informar també el diumenge, per tercer dia consecutiu, d'una disminució a la taxa de nous casos, mentre que a Espanya la taxa de noves infeccions i morts va continuar disminuint; l'augment del nombre de morts del diumenge va representar un increment del 6% del total de morts, aproximadament la meitat de la taxa registrada fa una setmana.

"Les dades d'aquesta setmana i d'avui confirmen l'alentiment de les infeccions", va dir el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una conferència de premsa. "Les dades confirmen que el confinament està funcionant", va afegir.

Mentrestant, a Regne Unit, el primer ministre Boris Johnson va ser ingressat en un hospital perquè l'examinessin el diumenge, 10 dies després d'haver contret el coronavirus. Un portaveu de Downing Street va dir que és una "mesura de precaució" ja que el primer ministre continua tenint símptomes persistents del virus.

Als Estats Units, no obstant això, els casos continuen augmentant. El director general de salut pública del Govern nord-americà, Jerome Adams, va avisar aquest diumenge que el país viurà aquesta setmana un "moment com el de Pearl Harbor, com el del 11-S" quant a les morts que s'esperen per la crisi del coronavirus.

En un altre ordre de coses, el petroli cedeix posicions aquest dilluns (-1,5% de mitjana) després d'una pujada molt forta la setmana passada per un possible acord de retallada de producció entre l'Aràbia Saudita i Rússia i la reunió de l'OPEP+ programada per aquest dilluns. No obstant això, aquesta trobada s'ha posposat i ara està programada, en principi, per al dijous. Malgrat això, el Fons d'Inversió Directa de Rússia ha dit que un acord entre totes dues parts per retallar la producció és "molt, molt a prop".

ANÀLISI TÈCNICA

"Bones sensacions ens deixa el començament d'una setmana que serà més curta, pel tancament dels mercats aquest divendres per la festivitat del Divendres Sant. Aquest dilluns hem pujat amb força, deixant un buit alcista que pot acabar sent setmanal, als 6.580 punts" explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

"Però de res no haurà servit el moviment d'aquest dilluns si no som capaços de deixar enrere la resistència dels 7.060 punts", matisa.

"Només tancant per damunt d'aquesta podrem considerar com a escenari més probable un moviment cap a la resistència dels 7.450 (últim buit baixista i ajust del 38,2%) i per damunt els 8.000 (50% de reculada). Per baix, pel costat dels suports, el més immediat són els mínims de la setmana passada, els 6.420 punts", finalitza l'expert.

Últimas noticias