El Hang Seng s'enfonsa després de la reelecció de Xi i la seva nova cúpula sense reformistes

L'índex de Hong Kong cau més d'un 5%

Per

Bolsamania | 24 oct, 2022

El Hang Seng de Hong Kong s'enfonsa més d'un 5% aquest dilluns, mentre que el Hang Seng Tech baixa més d'un 6%. Els analistes expliquen que aquestes fortes caigudes es deuen al fet que Xi Jinping, reelegit per a un nou mandat al XX Congrés del Partit Comunista que va finalitzar aquest diumenge, no hagi inclòs cap representant reformista a la seva cúpula.

El viceprimer ministre Hu Chunhua, únic representant de la facció de l'expresident Hu Jintao, ha quedat fora i va ser tret per força de la sala on se celebrava el matx dissabte.

El poder de Xi es troba al punt àlgid després del Congrés. Això suposa que gairebé no hi haurà canvis en les polítiques restrictives de la Covid que tant de mal estan fent a l'economia. Tampoc no sembla que els inversors tinguin gaires esperances en un rejoveniment de l'empresa privada sota el líder més poderós de la Xina des de Mao Zedong.

Avui s'han publicat a la Xina les dades macro que s'havien posposat precisament a causa de la celebració del Congrés. El PIB xinès del tercer trimestre ha pujat un 3,9% intertrimestral i interanual, per sobre del que estava previst. La producció industrial de la Xina ha augmentat un 6,3% al setembre, també superant el que s'estimava, i les vendes al detall avancen un 2,5%, per sota del previst.

El Shanghai Composite de la Xina continental baixa un 1,4% i el Shenzhen perd un 0,7%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 puja un 1,48%. El Kospi de Corea del Sud guanya un 0,77% i el Kosdaq suma un 1,87%.

El Nikkei 225 del Japó puja un 0,5% i el Topix, un 0,41%. L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó baixa un 1,18%.

D'altra banda, el ien japonès va experimentar una gran pujada divendres per les sospites d'intervenció del banc central després que la divisa caigués a un nou mínim de 32 anys de 151,94 enfront del dòlar nord-americà.

"Sembla que aquest matí s'han produït nous episodis d'intervenció després que el ien japonès intentés tornar a provar la zona de 150,00. La gran pregunta ara és si això marca una nova postura agressiva de les autoritats monetàries japoneses en resposta a una caiguda del ien totalment autoinfligida pel Banc del Japó i la seva actual política monetària de control de la corba de rendiment i diners fàcils”, comenta Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

"L'única manera que el Banc del Japó pot ajudar a posar un sòl sota el ien és si tenim alguna indicació d'un pivot en la configuració de la política actual a finals d'aquesta setmana", afegeix. Us recordem que el Banc del Japó es reuneix aquest divendres.

Últimas noticias