El Hang Seng rebota amb força: la Xina estudia injectar-hi 278.000 milions de dòlars

Les autoritats xineses volen aturar la caiguda de les borses

Per

Bolsamania | 23 gen, 2024

Fort rebot per a l'índex Hang Seng de Hong Kong, superior al 3%, després que Bloomberg publiqués que el govern de la Xina estudia injectar 278.000 milions de dòlars als seus mercats de valors.

El pla de les autoritats xineses consisteix a mobilitzar uns 2 bilions de iuans des de comptes extraterritorials d'empreses estatals xineses, com a part d'un fons d'estabilització per comprar accions al país a través de Hong Kong.

L'objectiu és recuperar la confiança perduda dels inversors als mercats de valors xinesos, a causa de les febles previsions de creixement que maneja el consens, principalment per la greu crisi immobiliària que pateix el país. El Shanghai Composite rebota un 0,6% després de la notícia, però cotitza a prop de mínims dels darrers 5 anys.

Els funcionaris xinesos han assignat almenys 300.000 milions de iuans de fons locals per invertir en accions, a través de la China Securities Finance i Central Huijin Investment. I s'estan estudiant altres opcions, que es poden anunciar aquesta mateixa setmana.

Un altre factor positiu per al Hang Seng ha estat la notícia que el regulador de jocs de la Xina va eliminar del seu lloc web les regles que havia proposat el mes passat destinades a frenar la despesa i les recompenses que fomenten els videojocs, segons ha publicat Reuters, la qual cosa ha provocat un rebot de totes les companyies del sector.

En altres mercats, l'índex Nikkei japonès ha marcat màxims dels darrers 33 anys durant la jornada a prop de 37.000 punts, però finalment s'ha girat i s'ha acabat amb lleugeres caigudes del 0,08%. Això després que el Banc del Japó hagi decidit mantenir sense canvis la seva política monetària ultraacomodatícia, en línia amb allò que s'esperava.

El selectiu japonès va marcar el màxim històric als 38.915 punts el 29 de desembre del 1989. Per la seva banda, l'índex Kospi de Corea del Sud i l'ASX australià han tancat amb guanys mitjans del 0,5%.

Als Estats Units, Wall Street va tancar amb guanys moderats, que van permetre al Dow Jones i a l'S&P 500 marcar nous màxims històrics. Cal destacar que el Dow Jones va aconseguir trencar la barrera de 38.000 punts.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,2% (74,91 dòlars) i el Brent repunta un 0,19% (80,21 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,23% (1,0906 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,4% (2.030 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté al 4,09% i el bitcoin puja un 0,4% (40.048 dòlars).

Últimas noticias