El BCE aixecarà aquest divendres les restriccions als dividends dels bancs

L'aixecament o no a aquesta limitació està lligat a les condicions econòmiques i del sector financer

Per

Bolsamania | 23 jul, 2021

El Banc Central Europeu (BCE) ha previst acordar aquest divendres l'aixecament total de les restriccions al repartiment de dividends de les entitats bancàries que havia imposat fa més d'un any. En el seu dia, va consistir en una mesura per conservar el màxim capital possible de la banca per afrontar les conseqüències de la crisi de la Covid-19.

Segons ha informat el president del Consell de Supervisió de BCE, Andrea Enria, les autoritats de l'entitat es reuniran aquest divendres per prendre una decisió sobre la remuneració als accionistes.

Al desembre de 2020, l'autoritat monetària ja havia aixecat parcialment les restriccions, limitant les distribucions a un 15% dels beneficis. Com és habitual, la decisió que s'adopti aquest divendres es comunicarà al tancament dels mercats.

L'aixecament efectiu no es realitzarà fins a finals de setembre, segons va puntualitzar la presidenta del BCE, Christine Lagarde, el passat 1 de juliol. En tot cas, la decisió s'ha mantingut lligada al fet que les autoritats supervisores apreciïn que les condicions econòmiques i del sector financer no s'han deteriorat.

Un estudi recent elaborat pel BCE havia revelat que la recomanació que les entitats de la zona euro evitessin distribuir dividends entre els seus accionistes en resposta a la incertesa de la crisi provocada per la pandèmia havia tingut un impacte advers mitjana del 7% a la valoració de les accions dels bancs.

Últimas noticias