El Banc d'Espanya deixarà d'emetre bitllets de 500 euros el 27 de gener

Hi ha 31 milions de bitllets de 500 euros en circulació

Per

Europa Press | 17 gen, 2019

El Banc d'Espanya ha comunicat que deixarà d'emetre bitllets de 500 euros des del pròxim diumenge 27 de gener, en aplicació de la decisió adoptada per l'Eurosistema el maig de 2016. Tot i això, els bitllets podran seguir circulant i utilitzant-se com a mitjà de pagament i com a dipòsit de valor.

Així mateix, els sectors professionals, com bancs, companyies de transport de fons o oficines i canvi de moneda, entre d'altres establiments, podran recircular els bitllets de 500 euros.

Aquests bitllets mantindran el seu valor indefinidament i podran canviar-se als bancs centrals nacionals de la zona de l'euro en qualsevol moment.

Segons les últimes xifres publicades pel Banc d'Espanya, el nombre de bitllets de 500 euros posats en circulació es va situar el novembre en 31 milions, un milió menys que un mes abans, situant-se a nivells de febrer de l'any 2003.

D'aquesta manera, l'import de tots els bitllets de 500 euros es va situar als 15.500 milions d'euros. La decisió de deixar de produir aquests bitllets es deu a la "creixent preocupació" en l'opinió pública què estan sent utilitzats per a activitats delictives, com la corrupció o el finançament del terrorisme.

Últimas noticias