BlackRock abandona la seva posició alcista a la Xina i hi redueix la seva exposició

Recomana ara una postura neutral sobre les accions i els bons xinesos

Per

Bolsamania | 10 mai, 2022

BlackRock ha abandonat la seva postura alcista sobre la Xina, ja que els bloquejos per la Covid posen en perill el creixement econòmic del país i provoquen fortes caigudes a les cotitzacions de les accions locals.

L'empresa havia mantingut una "modesta sobreponderació" en els actius xinesos, ja que les atractives valoracions compensaven els riscos, segons van escriure dilluns en una nota els estrategs de l'Institut d'Inversió de BlackRock, Jean Boivin i Wei Li. Tot i això, la gestora recomana ara una postura neutral sobre les accions i els bons xinesos, ja que la resposta a la pandèmia té un cost cada vegada més gran.

"El ràpid empitjorament de les perspectives de creixement de la Xina sobre els bloquejos generalitzats per frenar un pic de Covid ha canviat això", van escriure. "Els bloquejos reduiran l'activitat econòmica. Els responsables polítics de la Xina han anunciat una flexibilització per evitar un alentiment del creixement, però encara no han actuat del tot".

“Creiem que els llaços de la Xina amb Rússia també han creat una nova preocupació geopolítica que requereix una compensació més gran per tenir actius xinesos”, va dir Boivin, director de l'Institut d'Inversions BlackRock en una nota setmanal als clients.

BlackRock també va afegir que havia elevat la qualificació dels bons del govern europeu a neutral, amb la perspectiva que el preu de mercat sobre les alces de les taxes d'interès a la zona de l'euro és massa agressiu, atès l'impacte de la volatilitat dels valors de l'energia en el creixement.

Últimas noticias