Bezos, Zuckerberg i Gates perden més de 8.000 milions amb la baixada de Wall Street

Les majors fortunes del món també es ressenten de la major caiguda borsària de l'any

Per

Bolsamania | 06 ago, 2019

Actualitzat : 11:18

Les majors fortunes del món no han sortit indemnes de la caiguda del 3% que va viure Wall Street aquest dilluns, la seva major caiguda des que va començar l'any. Jeff Bezos, Mark Zuckerberg i Bill Gates sumen pèrdues que superen els 8.000 milions de dòlars. A la llista també apareix Amancio Ortega, amb una fortuna que va baixar en 996 milions de dòlars.

L'inici de la setmana va ser fatídic per a les borses. La recrudescència de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units va tornar dilluns a posar en escac els mercats. La Xina va respondre als nous aranzels de Donald Trump deixant caure la seva divisa fins als 7 iuans per dòlar en un clar desafiament a Washington. Això va provocar la ira del president nord-americà, que no va trigar a qualificar de "manipulació" la caiguda de la moneda xinesa.

Amb això, la Borsa de Nova York va tancar la seva pitjor sessió de l'any, protagonitzant caigudes del 3%. En aquest dia, les 500 persones més riques del món van perdre el 2,1% del seu patrimoni net. D'ells, 21 membres de l'Índex de Multimilionaris de Bloomberg van perdre 1.000 milions o més. Tot i així, totes les persones que formen aquest índex segueixen controlant a prop de 5.400 bilions, amb un augment de l'11% des de l'1 de gener.

Warren Buffett, un dels més grans inversors en el món, va perdre 1.880 milions

La persona més rica del món, el fundador i director executiu d'Amazon. A Jeff Bezos se li van escapar en un sol dia 3.430 milions de dòlars i és ell el que més va perdre. Mentrestant, un dels creadors i fundadors de Facebook, Mark Zuckerberg, la cinquena fortuna del planeta, va perdre aquest dilluns 2.800 milions. Una mica més que Bill Gates, el segon home més ric del món i cofundador de Microsoft, que va restar 2.010 milions del seu patrimoni.

Entre la resta de personalitats que pasten grans fortunes es troba també Bernard Arnault, propietari del grup d'articles de luxe LVMH, home més ric de França i primer de la Unió Europea i tercer del món. Dilluns va reduir el seu patrimoni en 3.250 milions. Warren Buffett, un dels més grans inversors al món, el major accionista, president i CEO de Berkshire Hathaway, va perdre 1.880 milions.

A tots ells s'uneix la sisena fortuna del món. L'espanyol Amancio Ortega, fundador i expresident del grup Inditex. Encara que el seu patrimoni va patir unes pèrdues menors, es va deixar pel camí 996.000 milions de dòlars.

Últimas noticias