Bankinter espera una caiguda del 12% d'Aena malgrat el creixement del trànsit als aeroports

Des de l'entitat s'insisteix en la recomanació de neutral sobre aquest valor

Per

Bolsamania | 13 jun, 2017

El Departament d'Anàlisi de Bankinter ha remès un informe sobre Aena després que la companyia publiqués dilluns passat les xifres de trànsit oficials. Des de l'entitat s'insisteix en la recomanació de neutral sobre aquest valor i apunta un preu objectiu de 155,6 euros per acció. Aquest nivell suposaria un retrocés del 12% des del 177,2 que cotitza a la jornada d'aquest dimarts.

En les xifres de trànsit que va publicar ahir, el gestor aeroportuari es registra un augment de 22,3 milions de passatgers. Interanualment, les operacions d'avions es van incrementar en un 6,2% mentre que el trànsit de mercaderies va créixer un 18,4%. "Les xifres de trànsit ofertes per la companyia fins ara superen les estimacions que teníem i les xifres del mateix període del 2016", apunten els analistes.

El total de passatgers per al segon trimestre de l'any s'incrementaria un 10,5% respecte al primer trimestre de 2016 segons les estimacions de Bankinter. "Això és molt positiu per a la companyia, però ahir la cotització va cedir un 2,75%", recorden des de l'entitat. "No descartem veure més retallades de la cotització cap a un preu més proper al nostre preu objectiu de 155,6 euros després que porti un augment de gairebé el 40% de rendibilitat acumulada enguany", indiquen.

Aena es revalora un 36,8% en aquest any, malgrat això, els analistes consideren que "després de cotitzar en nivells màxims durant els últims mesos aquest increment de passatgers, per tant d'ingressos, ja està recollit en el preu més que proporcionalment".

Madrid i Barcelona segueixen sent els seus dos pilars. L'aeroport Adolfo Suarez Madrid-Barajas es manté com el primer de la xarxa amb 4,5 milions de passatgers (+5,4%) seguit pel Prat de Barcelona amb 4,3 milions, però amb un increment superior de 6,8%. En acumulat l'increment ha estat 8,9% superant els 88.800.000 de passatgers.

Últimas noticias