Bankia surt de l'IBEX després de la seva fusió amb CaixaBank i entra Fluidra, que s'estrena amb caigudes

Bankia sortirà aquest dilluns de l'IBEX 35 després de la seva fusió amb CaixaBank i serà substituïda per Fluidra

Per

Europa Press | 29 mar, 2021

Les accions de CaixaBank de nova emissió per atendre el bescanvi de la fusió amb Bankia han estat admeses a negociació i començaran a cotitzar avui mateix, segons ha informat aquest dilluns l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En substitució de Bankia, s'incorporarà a l'IBEX 35 el valor Fluidra, amb un coeficient aplicable del 60%. Fluidra sortirà de l'índex IBEX Medium Cap, al qual s'incorporarà Técnicas Reunidas, amb un coeficient aplicable del 100%.

El buit que deixa Técnicas Reunidas a l'IBEX Small Cap l'ocuparà Soltec Power Holdings, amb un coeficient aplicable del 40%.

Bankia es va acomiadar divendres de la borsa espanyola al tancament de mercat, quan es va fer efectiva la seva fusió amb CaixaBank. El president de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri, va assenyalar dimarts passat, dia en què es va celebrar l'última Junta d'Accionistes a la història de l'entitat abans de la seva pròxima fusió amb CaixaBank, que es "posa fi a una intensa etapa". "Ara iniciem una nova etapa, il·lusionant però, no exempta de reptes", ha afirmat.

FLUIDRA S'ESTRENA

Les accions de Fluidra han debutat aquest dilluns al'IBEX 35 amb caigudes, deixant-se al voltant d'un 1,7%. La companyia de piscines, que va debutar al mercat borsari fa 14 anys, arriba al selectiu després que la setmana passada l'agència de qualificació de riscos S&P millorés el seu ràting des de 'BB' a 'BB+', mantenint la perspectiva estable. Ha acordat proposar a la junta general d'accionistes, que se celebrarà el pròxim 6 de maig, la distribució d'un dividend de 0,4 euros per acció contra reserves voluntàries, un 90% més que l'anterior pagament.

La companyia va reprendre l'any passat el pagament de dividends, abonant 0,21 euros per acció a l'octubre, i ara ha proposat un pagament de 0,4 euros per a aquest any: 0,2 euros el 6 de juliol i un altre pagament complementari de 0,2 euros el 3 de novembre. El pagament ascendiria a un màxim de 78 milions d'euros si l'aprova la junta general d'accionistes.

La multinacional de piscines i wellness va informar, a mésm la setmana passada que havia tancat la compra de les marques de productes per al manteniment de piscines i spa Splash i Zen, fins ara propietat de la belga Realco, per 3,5 milions d'euros. En el marc d'aquesta transacció, l'empresa catalana va realitzar un pagament inicial de 200.000 euros com a garantia i abonarà els 3,3 milions restants en el moment del tancament de l'operació, previst al setembre d'enguany.

Últimas noticias