AXA IM no té por de Trump i Xi Jinping: "La guerra comercial ens preocupa molt poc"

Els analistes consideren que la tensió actual afectarà poc a nivell fonamental

Per

Bolsamania | 05 abr, 2018

És l'assumpte del moment per al mercat. Encara que hi ha inversors que ho veuen com un simple fet puntual. Els analistes d'AXA Investment Managers li treuen ferro a la mediàtica guerra comercial entre els Estats Units i la Xina. "La guerra comercial ens preocupa molt poc a nivell fonamental", apunta Jaume Albella, director de vendes a l'oficina espanyola de la gestora.

No obstant això, l'analista indica que la tensió que hi ha entre les dues principals economies mundials impactaria, en el pitjor dels casos, sobre 60.000 milions de dòlars del seu comerç bilateral. "Aquesta xifra suposa menys del 0,5% del PIB i, cal recordar, que amb els aranzels aquest import no desapareixeria, simplement, s'encariria", afirma.

L'analista d'AXA IM entén que "Trump està molest perquè la Xina està competint amb una divisa artificialment baixa". En aquest sentit, Albella considera que el president dels Estats Units "és partidari del lliure mercat" i que buscarà amb aquesta tendència un millor acord comercial.

D'altra banda, assenyala que aquest conflicte pot colpejar per altres fronts. L'analista apunta que la imposició d'aranzels aviva la inflació i "no cal perdre de vista els litigis que pot haver-hi amb les patents que pot colpejar ambdós països", indica. En aquest sentit, afegeix que "la guerra comercial provoca una major volatilitat al mercat", afirma.

AXA IM posa especial èmfasi sobre la volta de la volatilitat al mercat en les seves previsions trimestrals. Un element que "ha arribat per quedar-se", afirma Albella. Des de la gestora assenyalen que la volatilitat "no només no és un risc, sinó que és una oportunitat de compra", afirma. La recomanació dels analistes és mantenir posicions en la renda variable, sobretot a Europa i mercats emergents, amb especial atenció al sector financer, encara que en general espera rendibilitats "modestes".

Pel que fa al mercat de divises, AXA IM creu que l'euro arribarà als 1,28 dòlars empès pel discurs del Banc Central Europeu (BCE), tot i que "el proteccionisme dels EUA frenarà aquesta pujada", indiquen des de la gestora. En aquest sentit, Albella ha recalcat que s'espera que el BCE anunciï el final del programa d'expansió quantitativa durant la reunió de juny i que duri fins a finals de 2018.

Les seves previsions per a la Reserva Federal és que pugi fins a quatre ocasions el tipus d'interès, mentre que per al 2019 se’n reduiran a tres. Quant al bo nord-americà, la seva previsió és que arribi al 3% el 2018 i se situï al 4% durant els propers dos anys.

Últimas noticias