El jutge imputa el responsable de seguretat d'Iberdrola pels contractes amb Villarejo

La companyia va localitzar 17 encàrrecs facturats al llarg de 13 anys

Per

Europa Press | 27 nov, 2019

El titular de Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castelló, ha acordat, a instàncies de Fiscalia Anticorrupció, citar com a imputat per presumptes delictes de suborn i revelació de secrets el responsable de seguretat d'Iberdrola, Antonio Asenjo, en relació amb ells contractes que l'elèctrica hauria subscrit amb les empreses del comissari jubilat i a la presó provisional José Manuel Villarejo.

Segons fonts jurídiques consultades per Europa Press, la citació estava prevista per a la setmana que ve, però s'ha suspès atès que Asenjo ha estat recentment sotmès a una intervenció quirúrgica que el manté de baixa mèdica a efectes laborals i desaconsella la seva presència al jutjat, pel qual encara no s'ha fixat data.

Sí que han estat convocats per a la setmana que ve el propi Villarejo i el seu soci en la mercantil Cenyt, Rafael Redondo, que estan citats com investigats pels mateixos contractes amb Iberdrola, d'acord a les fonts consultades.

Asenjo està sent investigat en la peça separada i secreta número 17 del macrocausa Tàndem com a presumpte interlocutor de Villarejo amb l'elèctrica, a la qual hauria servit en diverses tasques com l'espionatge i l'intent de desacreditar des d'un grup ecologista fins a la empresa ACS i el seu president, Florentino Pérez, personat com a perjudicat.

Precisament, la defensa d'Asenjo va registrar la setmana passada un escrit al jutjat posant-se a disposició dels investigadors i advertint que la seva situació mèdica li impediria comparèixer en almenys un mes. En aquells dies, Anticorrupció ja havia sol·licitat al jutge que el convoqués com a investigat.

El jutjat va obrir la peça separada en passat mes d'octubre, a la llum tant de la documentació intervinguda al propi Villarejo a la seva detenció el 2017 com del material sobre la seva relació amb Iberdrola que estaven difonent moncloa.com i El Confidencial.

Per la seva banda, Iberdrola va anunciar el passat mes d'octubre que obriria una investigació exhaustiva en forma d'informe 'forensic' per aclarir fins a on van arribar les relacions amb Cenyt, la mercantil vinculada a Villarejo mitjançant la qual s'haurien executat i facturat els contractes.

L'informe va ser encomanat a PwC i se suma a les indagacions internes ja escomeses al novembre de 2018 i el passat mes de juliol arran de la difusió d'informacions que vinculaven la companyia amb l'empresa del comissari.

En ambdues es va determinar que s'havien encarregat 17 serveis de tipus ordinari i propis de la Direcció de Seguretat Corporativa entre els anys 2004 i 2017 i que tant en el procés de contractació com en la posterior facturació s'havien seguit tots els controls interns d'Iberdrola, segons ha informat al seu moment la pròpia companyia.

Últimas noticias