Putin elogia Trump, nega els ciberatacs i denuncia la 'rusofòbia'

Assegura que no coneix personalment el president dels EUA, però destaca la seva "senzillesa"

Per

Bolsamania | 02 jun, 2017

El president rus, Vladímir Putin, està preocupat pel que ha considerat una campanya d'occident contra Rússia. La 'rusofòbia' que es percep des de Moscou es deu, segons les seves paraules, a la defensa que fa el país dels seus "interessos legítims" a l'arena internacional. Així ho ha expressat durant una entrevista amb deu grans agències al Fòrum Econòmic de Sant Petersburg, durant la qual també ha tingut temps d'elogiar Donald Trump a qui considera una persona "senzilla" i "directa", recull 'Efe'.

L'agència destaca que Putin ha abundat en els elogis el president dels EUA: "He de reconèixer que a mi m'encanten aquest tipus de persones: són senzills, directes, tenen una visió molt franca de les coses i això pot ser molt profitós". Això sí, ha subratllat el president rus, que encara no coneix personalment el magnat republicà tot i que s'ha mostrat molt interessat en "obrir línies de diàleg amb el senyor Trump, tot i que no sé si això serà possible".osible".

Però no tot han estat bones paraules, durant la trobada amb periodistes, també ha deixat anar crítiques contra el desplegament militar dels EUA i l'OTAN i l'amenaça que això suposa per a Rússia, assenyala 'Efe'. En concret, ha mostrat la seva preocupació que Washington faci servir com a pretext Corea del Nord per desplegar militarment en el Pacífic.

CIBERATACS RUSSOS

L'agència estatal també indica que Putin ha negat una vegada més que hi hagi tractat d'influir en processos electorals a través de ciberatacs. Recentment s'ha apuntat a pirates informàtics russos com autors de diversos atacs informàtics que podrien haver interferit amb les campanyes electorals als EUA i França.

El president rus ha subratllat que "els hackers poden actuar des de qualsevol país del món", segons informa l'agència Sputnik. En aquest sentit, ha dit que si els hackers "són patriotes, comencen a fer les seves pròpies contribucions al qual creuen que és una bona lluita contra els que parlen malament de Rússia. És això possible? Teòricament és possible", ha afirmat, informa Reuters.

Putin ha incidit que es pot dur a terme ciberatacs fent que sembli que provenen de Rússia quan no és així i també s'ha mostrat convençut que els hackers no poden alterar les campanyes electorals a Europa, als Estats Units o qualsevol altre lloc. "Cap hacker és capaç d'influir de manera fonamental en campanyes electorals en altres països", ha afegit.

Últimas noticias