Òmicron s'estén com la pólvora: ja suposa el 73% dels contagis als EUA

La nova variant de la Covid es transmet molt més ràpid que la delta

Per

Bolsamania | 21 des, 2021

Òmicron, la nova variant de la Covid-19, s'està estenent com la pólvora als Estats Units, segons va confirmar aquest dilluns el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC).

L'organisme sanitari va destacar l'augment substancial en la infecciositat d'òmicron en comparació amb versions anteriors del virus, com ara la variant delta.

En concret, el CDC va assenyalar que òmicron havia superat la variant delta del coronavirus als EUA i que va representar aproximadament el 73% de les infeccions durant la setmana que va acabar el 18 de desembre.

Així, a moltes parts dels EUA, òmicron ara representa més del 90% dels casos, segons el CDC. Encara que els experts en malalties infeccioses han dit que creuen que la proporció real probablement sigui fins i tot més gran.

GRAN RAPIDESA DE PROPAGACIÓ

La nova variant està fent que els casos de Covid-19 es dupliquin cada 1,5-3 dies en llocs amb transmissió comunitària, segons ha confirmat l'Organització Mundial de la Salut. A més, s'està estenent ràpidament fins i tot en llocs amb alts nivells d'immunitat a la població, com Espanya, on la incidència ha pujat 100 punts des de divendres passat.

L'OMS ha recomanat suspendre les celebracions nadalenques. El seu director, Tedros Adhanom, ha cridat a prendre consciència i cancel·lar les reunions socials perquè "un esdeveniment cancel·lat és millor que una vida cancel·lada". "Això és molt seriós i estem preocupats (per òmicron)", ha advertit.

FAUCI ALERTA SOBRE TENSIÓ PER AL SISTEMA

Després de mostrar-se 'optimista' respecte a òmicron a principis del mes, quan va dir que les dades sobre la gravetat d'òmicron eren "encoratjadores", ara el principal responsable sanitari de Joe Biden, el doctor Anthony Fauci, reconeix que aquesta nova soca pot causar un rècord d'hospitalitzacions i morts als Estats Units.

“Per desgràcia, crec que això passarà. Veurem una tensió significativa en el sistema hospitalari d'algunes regions del país, particularment en aquelles àrees on es té un baix nivell de vacunació”, va declarar Fauci aquest diumenge a CNN.

Últimas noticias