Les protestes contra Putin esclaten a Rússia després de la seva ordre de mobilització militar

Les darreres xifres indiquen que més de 1.300 persones han estat detingudes

Per

Bolsamania | 22 set, 2022

Més de 1.300 persones han estat detingudes a diferents ciutats de Rússia en diverses manifestacions a la via pública en protesta per la guerra a Ucraïna i contra el president rus, Vladímir Putin, després d'anunciar la mobilització de 300.000 reservistes per combatre a la contesa.

Diverses organitzacions civils han promogut les mobilitzacions, que segons ha advertit la Fiscalia russa són “il·legals”. "A internet, incloent-hi les xarxes socials, s'ha publicat informació fent una crida a la participació en accions públiques a Moscou i la comissió d'actes il·legals", ha explicat la Fiscalia en un comunicat. Aquestes mobilitzacions, ha afirmat, no han estat coordinades amb les autoritats pertinents, i per això podrien qualificar-se com una infracció administrativa per la "violació del procediment establert per organitzar o celebrar una reunió, manifestació, marxa o piquet".

Des dels convocants de les protestes afirmen que la mobilització parcial de Putin significa que "milers d'homes russos, els nostres pares, germans i esposos seran llançats a la picadora de carn de la guerra".

Sota el lema "No a la mobilització", els ciutadans russos han estat cridats a protestar a les seves ciutats i ho han fet de forma massiva amb crits de "No a la guerra!" i "Jo no moriré per Putin!", omplint els carrers de Moscou i Sant Petersburg, entre altres ubicacions del país.

Davant la previsió que les forces de seguretat russes intentarien evitar o reprimir les protestes, el moviment ha publicat les dades de contacte d'OVD-Info, que fa un seguiment de les detencions i defensa els arrestats i que va ser declarat fa un any "agent estranger" a Rússia.

Segons aquesta organització, des del començament de la campanya militar russa a Ucraïna hi ha hagut 16.437 detencions en protestes per la intervenció bèl·lica.

Últimas noticias