La Xina amenaça els EUA amb represàlies per la llei que dona suport a les protestes a Hong Kong

Els experts temen que perilli l'acord comercial de 'fase u'

Per

Bolsamania | 28 nov, 2019

Actualitzat : 10:54

El Ministeri d'Afers Exteriors de la Xina ha condemnat aquest dijous la decisió dels Estats Units d'aprovar la Llei de Drets Humans i Democràcia a Hong Kong, una normativa que dona suport a les protestes a la regió administrativa especial xinesa, i ha amenaçat de prendre "fortes represàlies" si Washington segueix interferint en els seus assumptes.

En aquest sentit, les autoritats de país han reiterat que la legislació ratificada aquest dimecres pel president nord-americà, Donald Trump, suposa una "greu ingerència" en els assumptes de la Xina i ha alertat que els esforços de Washington estan "destinats a fracassar" .

Així, ha advertit que els Estats Units haurà d'enfrontar-se a les conseqüències pertinents si segueix "actuant arbitràriament" en qüestions relacionades amb Hong Kong, on milers de manifestants fa cinc mesos que estan protestant contra el govern.

La nova legislació, que va ser aprovada per la Cambra de Representants amb tan sols un vot en contra i per unanimitat al Senat, requereix que el Departament d'Estat certifiqui al mínim un cop l'any l'autonomia de Hong Kong. Així mateix, podria donar lloc a sancions en contra dels alts càrrecs responsables de les violacions de drets humans durant les protestes.

EL GOVERN DE HONG KONG TEM ENVIAR UN MISSATGE ERRONI

El Govern de Hong Kong, per la seva banda, ha condemnat la mesura per considerar que dona suport als activistes i ha advertit que aquesta pot enviar un "missatge erroni" als manifestants.

Les autoritats de la regió han denunciat al seu torn que la llei suposa una ingerència en els "assumptes interns de la ciutat", que no se sosté sobre cap base i que resulta innecessària.

Així mateix, han expressat que consideren que la mesura farà malbé les relacions entre Hong Kong i els Estats Units, que per la seva banda tracta de solucionar una disputa comercial amb el gegant asiàtic.

Últimas noticias