FMI: La Xina ha d'actualitzar les seves polítiques per a una nova era de creixement d'alta qualitat

El gegant asiàtic celebra aquests dies el Fòrum de Desenvolupament

Per

Bolsamania | 25 mar, 2024

Actualitzat : 09:38

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha aprofitat la seva intervenció al Fòrum de Desenvolupament de la Xina que se celebra a Pequín per llançar un missatge al gegant asiàtic. Segons ha dit, té dues opcions: ha de triar si manté les polítiques econòmiques actuals o introdueix reformes per estimular-ne el creixement.

"La Xina està preparada per enfrontar una bifurcació al camí: confiar en les polítiques que han funcionat en el passat o actualitzar les seves polítiques per a una nova era de creixement d'alta qualitat", va apuntar Georgieva aquest diumenge. A parer seu, si el gegant asiàtic introdueix un "paquet integral de reformes pro mercat" podria "créixer considerablement més ràpid que en un escenari d'status quo".

El que alhora, va afegir, podria desencadenar un creixement que "equivaldria a una expansió del 20% de l'economia real durant els propers 15 anys", mentre que "en termes actuals, això equival a afegir 3,5 bilions de dòlars a l'economia xinesa".

També ha assenyalat que els "desafiaments a curt termini més urgents" per a la Xina inclouen "la transició del sector immobiliari a una base més sostenible i la reducció dels riscos de deute dels governs locals". I ha dit que per evitar aquest escenari, necessitarà prendre "mesures decisives" per "accelerar la solució als actuals problemes del sector immobiliari i augmentar la confiança dels consumidors i els inversors".

Tot i que ha remarcat que encara que el país enfronta factors com el baix creixement de la productivitat i l'envelliment de la població, l'economista búlgara creu que "a mitjà termini la Xina continuarà sent un contribuent clau al creixement econòmic mundial".

Des del seu punt de visa, "una característica clau del creixement d'alta qualitat haurà de ser una dependència més gran del consum intern", encara que aconseguir-ho, va indicar, "depèn d'augmentar el poder adquisitiu dels individus i les famílies".

Les paraules de Georgieva van arribar després que el primer ministre xinès, Li Qiang, prometés durant el discurs d'obertura del Fòrum esforços per promoure el "desenvolupament d'alta qualitat", així com "intensificar els ajustaments de les polítiques macro" i expandir la demanda interna. També va prometre un "nivell d'obertura més gran" en abordar els desafiaments que es presentin.

Últimas noticias