Experts investiguen una nova variant de coronavirus a Alemanya

En un context en què hi ha una clara desacceleració dels nous contagis durant els últims dies

Per

Bolsamania | 18 gen, 2021

S'investiga una possible nova variant de coronavirus detectada a la clínica de Garmisch-Partenkirchen, Baviera, segons informacions de la televisió pública ARD, obtinguts per l'Agència Efe. Entre els experts encarregats d'analitzar el cas es troba Christian Drosten director de Virologia de la clínica universitària de La Charité, a Berlín, i viròleg de referència a Alemanya.

La sospita es deu a un brot a la clínica de Garmisch-Partenkirchen, on es van confirmar 73 positius en pacients i personal mèdic. Tres d'aquests positius semblen indicar una variant fins ara desconeguda, encara que de moment no s'ha determinat si revesteix més risc.

A Alemanya s'ha registrat una clara desacceleració dels nous contagis durant els últims dies, encara que les autoritats sanitàries i el govern d'Angela Merkel alerten contra l'extensió de la variant britànica o la sud-africana.

Controlar la propagació en territori alemany d'aquestes noves variants és primordial perquè semblen ser més infeccioses, segons el ministre de Sanitat, Jens Spahn. "Sembla que no afecten a la gravetat de la malaltia. Però infecten moltes més persones. Això significa més hospitalitzats i una major ocupació de les UCI", ha recalcat.

A Alemanya han mort des de l'inici de la pandèmia 46.633 persones per o amb Covid-19, i el nombre de contagiats se situa als 2.040.659 segons l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia. Durant les últimes 24 hores es van verificar 141 nous casos i 214 morts, les menors xifres en setmanes.

Merkel es reunirà dimarts 19 de gener amb els líders regionals, una setmana abans del previst, per analitzar l'evolució de la pandèmia.

Des del govern i des dels 'Länder' (estats federats) s'ha apuntat una possible prolongació de les restriccions o noves mesures, incloent-hi toc de queda nocturn.

Olaf Scholz, ministre de Finances, va aventurar que la situació actual es podria perllongar fins a mitjans de febrer.

Des de principis de novembre roman tancat tot l'oci, la vida cultural i la gastronomia, situació que es va ampliar amb l'entrada de desembre a totes les activitats comercial o serveis no essencials.

La presencialitat escolar no s'ha reprès després de les vacances nadalenques ni es preveu que ho faci fins al febrer.

La mobilitat, d'altra banda, queda també limitada a un radi de 15 quilòmetres al voltant de la localitat o districte afectat, és a dir, allà on se superi la incidència setmanal de 200 casos per 100.000 habitants.

Últimas noticias