Biden i Xi celebraran la seva primera cimera virtual dilluns

Es produeix en un moment en què Xi va insinuar un lleuger escalfament de les relacions amb els EUA

Per

Bolsamania | 12 nov, 2021

Tot apunta que l'esperada cimera virtual del president dels EUA, Joe Biden, amb el president xinès Xi Jinping tindrà lloc dilluns, segons persones familiaritzades amb l'assumpte.

Les converses es produeixen enmig de les tensions creixents sobre Taiwan, el comerç i els drets humans. Alhora, els EUA i la Xina van revelar aquesta setmana un pacte sorpresa sobre el clima, que subratlla algunes àrees de cooperació.

Biden havia esperat una vegada una cimera en persona amb Xi, però el líder xinès no va sortir de la Xina en gairebé dos anys.

La reunió serà la primera de Biden amb Xi des que aquest va assumir la presidència al gener, i es produeix en un moment en què Xi va insinuar un lleuger escalfament de les relacions amb els EUA, segons un comunicat publicat a la pàgina web de l'ambaixada xinesa als EUA dimarts. A la carta, Xi va dir que la Xina està disposada a "millorar els intercanvis i la cooperació en tots els àmbits" amb els EUA i reconduir les relacions entre les dues potències mundials.

L'última vegada que Biden i Xi van parlar va ser al setembre, en una trucada telefònica que va durar uns 90 minuts.

Els dos països van acordar celebrar una cimera virtual al mes passat durant una reunió de sis hores entre l'assessor de seguretat nacional de Biden, Jake Sullivan, i el principal diplomàtic xinès, Yang Jiechi. Els dos homes es van reunir a Suïssa per conversar sobre àrees de cooperació i desacord en un moment en què les tensions entre els dos països s'han disparat a causa de Taiwan.

Últimas noticias