24 detinguts a Sri Lanka pels atemptats que van deixar 290 morts

Els atacs van deixar, a més, mig miler de ferits

Per

Bolsamania | 22 abr, 2019

La Policia de Sri Lanka ha anunciat la detenció de 24 persones que romanen en custòdia policial pels atemptats que van colpejar aquest diumenge l'illa deixant 290 morts i 500 ferits.

Els atacs en qüestió van ser perpetrats en tres esglésies durant les celebracions de la festivitat cristiana a més de quatre hotels i un complex residencial.

Els sis atemptats principals van començar a les 07.00 hores -hora peninsular espanyola- i unes 105 persones van morir en un sol atac que ha tingut lloc a l'església de Sant Sebastià, a Negombo, al nord de la capital, segons recullen ja les agències internacionals.

La policia de Sri Lanka ha instat la població a romandre a casa seva i demanen que no es produeixin congregacions a les zones pròximes a les detonacions o als hospitals on els ferits estan rebent els seus auxilis. El govern del país ha confirmat que aquest dilluns i aquest dimarts les escoles romandran tancades.

Cap grup ha assumit la responsabilitat dels atacs, tot i que des del govern s'assegura que "els culpables han estat identificats", segons el ministre de Defensa, Ruwan Wijewardene, sense donar-ne més detalls. El govern ha declarat un toc de queda nacional pels atemptats, avançada amb efecte immediat, després que fos fixada en principi a les 18:00 (les 14:30h a Espanya) fins a les 06:00 de dilluns (a les 02:30h de dilluns a Espanya).

Així mateix, el govern ha anunciat una "apagada" de les xarxes socials i serveis de missatgeria a tot el país. Facebook i WhatsApp es troben actualment bloquejats.

Últimas noticias