Les accions per les quals aposta el fons de BBVA enfocat en dividends europeus

El vehicle aconsegueix una rendibilitat del 10% l'any, la qual cosa li situa entre els millors de la categoria

Per

Bolsamania | 25 jul, 2017

Els inversors tenen dues formes d'exposar-se als dividends de les companyies cotitzades. Comprar accions d'empreses que retribueixin als seus accionistes o participacions de fons que busquin les millors oportunitats per aquesta via. I un d'ells és el BBVA Pla Dividend Europa, que aquest any brilla en la seva categoria.

Morningstar ho qualifica d'un fons de renda variable europea que busca empreses amb alt dividend. La seva 'nota' és d'un estel, entre el rànquing que elabora la signatura d'anàlisi en funció de la seva rendibilitat i risc enfront dels seus competidors. Però malgrat aquesta reduïda qualificació -va d'un a cinc-, en 2017 destaca amb una tornada del 10%, la qual cosa li situa entre els millors fons registrats en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que tenen aquest estil d'inversió, al costat del Argonaut Pa European Dividend Income i al M&G Pa European Dividend Fund.

El fons de BBVA Asset Management té sota gestió 261 milions d'euros, i ha acumulat una rendibilitat anualizada del 5,6% entre 2013 i 2016. El seu gestor, segons els registres de Morningstar, és Juan Luis Martínez Asensio. El 56% de la cartera està en empreses de l'Eurozona, mentre que el 24% està a Regne Unit i la resta en altres mercats europeus. Per sectors, la exposició més gran és al sector financer, amb una quarta part dels actius.

La principal inversió del fons -segons dades de Morningstar a 31 de maig- és la farmacèutica britànica GlaxoSmithKline, amb més del 3,5% del patrimoni. Li segueix el grup financer suec Skandinaviska Enskilda Banken. Dins del sector financer també apareixen entre les principals posicions el banc espanyol Santander i l'holandès ING. Mentre que el vehicle té inversions així mateix en accions de la petroliera francesa Total, l'asseguradora alemanya Allianz, l'energètica italiana Enel, el grup alemany Deutsche Post i el conglomerat italià Infraestrutture Wireless Italiane.

Últimas noticias